Οφιούχος: Μπερδέψαμε τους αστερισμούς με τα ζώδια

Οφιούχος: Μπερδέψαμε τους αστερισμούς με τα ζώδια

Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι συζητήσεις για τον Οφιούχο (δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, το ζήτημα είχε τεθεί ξανά πριν από 10-15 χρόνια περίπου). Δεν είναι μια νέα ανακάλυψη, μας είναι γνωστός από την αρχαιότητα. Το ερώτημα είναι αν είναι το 13ο ζώδιο.

Και όλοι αναρρωτιούνται : Και κει δηλαδή που ήξερα, από τα γεννοφάσκια μου, πως ήμουν Τοξότης έγινα ξαφνικά Οφιούχος; Υποθετικά ναι, αν έχεις γεννηθεί 30/11-17/12.

Ποιος είναι όμως αυτός ο Οφιούχος που μας αλλάζει τα δεδομένα; Από που κρατάει η σκούφια του; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

Κάποιοι, από Αμερική και Ευρώπη, πιστεύουν πως η αστρολογία βασίζεται στη θέση της γης απέναντι στον ήλιο. Λένε πως τα ζώδια κινούνται για περίπου ένα μήνα σε σχέση με τον Ήλιο και τα άστρα. Η μετακίνηση στην ευθυγράμμιση των άστρων που προέκυψε επειδή η Γη πραγματοποιεί μια ακανόνιστη περιφορά γύρω από τον άξονά της σημαίνει πως οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν ένα ζώδιο πίσω. Αυτή η άποψη προκάλεσε αναταραχή στους φίλους της αστρολογίας δημιουργώντας ίσως και υπαρξιακά ερωτήματα.

Πιστεύω πως κάποιοι άνθρωποι δεν θεωρούν την αστρολογία επιστήμη και δεν παίρνουν στα σοβαρά τον ανασχεδιασμό του ζωδιακού χάρτη. Ποιος και γιατί παίζει με τον Οφιούχο; Είναι εύκολο να καταρρίψουμε το μύθο. Τα ζώδια ήταν και θα παραμείνουν 12!

Η αστρολογία, με βάση την ακριβή ημερομηνία και ώρα γέννησης καθώς και τον τόπο γέννησης, μπορεί να περιγράψει άριστα την προσωπικότητα ενός ατόμου. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χάρτη, με τους πλανήτες σε διαφορετικά ζώδια, οίκους, μοίρες. Κανένας Ζυγός π.χ δεν είναι ίδιος με τον άλλο. Όσον αφορά το κομμάτι της πρόβλεψης, μας δείχνει τις τάσεις καθώς και τη θεματολογία που θα μας απασχολήσει τη γενέθλια χρονιά μας. Κι ας μην ξεχνάμε πως ο σοφός κυβερνάει τ’αστρα του. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου, τον τρόπο που μεγάλωσε, τις συνθήκες, τον τρόπο σκέψης του, το κριτικό του πνεύμα.

Ο ζωδιακός κύκλος δεν έχει φτιαχτεί από αστρολόγους, συντάσσεται από τις 4 εποχές, τα 4 στοιχεία, τις 360 μοίρες, τα μαθηματικά, τη γεωμετρία, την μυθολογία και άλλα πολλά. Η εαρινή ισημερία καθορίζεται από τον Κριό, η φθινοπωρινή από το Ζυγό, το θερινό και το χειμερινό ηλιοστάσιο αντίστοιχα από τον Καρκίνο και τον Αιγόκερω. Τίποτα δεν είναι ξεκομμένο και μοναχικό. Η αστρολογία έχει ηλικία περίπου 5.000 ετών.

Ο Οφιούχος δεν είναι ζώδιο, είναι αστερισμός, κοινώς ένα σύμπλεγμα απλανών αστέρων που κάποιος θεός τοποθέτησε στον Ουράνιο Ισημερινό. Οι αστερισμοί είναι ομάδες αστεριών που βλέπουμε κάθε βράδυ στον ουρανό ενώ τα ζώδια είναι συμβολικές έννοιες, είναι μυστήρια, ξεπερνούν τις αισθήσεις και την αντίληψη του ανθρώπου καθώς κανείς δεν τα έχει δει. Ο Νταν Ρουντιάρ, αστρολόγος και φιλόσοφος, αποκαλούσε το ζωδιακό κύκλο μαγνητικό πεδίο της γης και στεκόταν και στον αποκρυφισμό σύμφωνα με τον οποίο ο ζωδιακός κύκλος αποτελεί την αύρα της γης.

Το σύμβολό του Οφιούχου είναι ένας άντρας που κρατάει στα χέρια του ένα φίδι το οποίο έχει δαμάσει με σκοπό να εκμεταλλευτεί τις θετικές του ιδιότητες. Υπόψιν πως το φίδι είναι το έμβλημα της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής. Η παρεμβολή του σώματος του άνδρα διαιρεί το φίδι σε δυο μέρη, το Serpens Caput και το Serpens Cauda, όμως θεωρούνται ενιαίος αστερισμός. Είναι ένας αστερισμός, γνωστός από τον Πτολεμαίο και ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση το 1922. Είναι αμφιφανής στην Ελλάδα. Δεν είναι αστρολογικό ζώδιο. Ανήκει σε μια κατηγορία αστερισμών που ονομάζονται επαναληπτικοί καινοφανείς, των οποίων η φωτεινότητα αυξάνεται κατά ακανόνιστα διαστήματα, εκατοντάδες φορές μέσα σε μερικές μέρες.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Οφιούχος αντιπροσωπεύει τον Ασκληπιό, γιο του Απόλλωνα και της Κορώνης. Η Κορώνη, όταν έμεινε έγκυος από τον Απόλλωνα, παντρεύτηκε ένα θνητό, γεγονός που έκανε τον θεό του φωτός να θυμώσει τόσο πολύ ώστε παρέδωσε το ζευγάρι στη φωτιά. Πριν καεί η Κορώνη, κατέβηκε ο Απόλλων από τον Όλυμπο και άρπαξε από την κοιλιά της το γιό του Ασκληπιό και τον παρέδωσε στον Χείρωνα. Ο Κένταυρος Χείρωνας του δίδαξε την ιατρική και ο Ασκληπιός μπορούσε να θεραπεύει και να ανασταίνει νεκρούς. Όταν ένας σκορπιός δάγκωσε τον Ωρίωνα, ο Ασκληπιός πήγε να τον σώσει αλλά ο Πλούτωνας, ο θεός του Κάτω Κόσμου,που δεν είδε την πράξη του με καλό μάτι, έβαλε το Δία να τον κατακεραυνώσει και να τον τοποθετήσει στον ουρανό μαζί με το φίδι.

Τα χαρακτηριστικά του Οφιούχου (υποθετικά ως και φανταστικά) είναι σχεδόν τα χαρακτηριστικά του Τοξότη με δόση Σκορπιού. Αν υποθέσουμε λοιπόν πως είσαι Οφιούχος έχεις τύχη,είσαι πνευματική, αναζητάς τη μόρφωση και την επέκταση, τη γαλήνη και την αρμονία. Η σοφία και η πνευματικότητα σου αρμόζουν. Έχεις διαίσθηση και ίσως θεραπευτικά ταλέντα. Τα επαγγέλματα που σου ταιριάζουν είναι γιατρός, θεραπευτής, αστρολόγος, αρχιτέκτονας. Όσες δυσκολίες και αν συναντάς στη ζωή, τις ξεπερνάς. Μπορεί να προέρχεσαι από καλή οικογένεια ή να έχεις φύγει από την οικογένειά σου από μικρή ηλικία. Έχεις εύνοια από άτομα κύρους ή μπορεί και να είσαι διάσημη ή να έχεις καλό όνομα. Διαθέτεις εξυπνάδα και μισείς τη ρουτίνα. Αγαπάς τη ζωή και έχεις χιούμορ. Είσαι παθιασμένη, δίκαιη και δημιουργική, με αγάπη για την τέχνη και τις ξένες γλώσσες. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία σε χαρακτηρίζουν. Μια μυστικοπάθεια μπορεί να σε διακατέχει, πολλές φορές γίνεσαι αυθόρμητη και παρορμητική, μπορεί να φέρεσαι και αλαζονικά. Η μονογαμία δεν σου ταιριάζει.

Αν λοιπόν έχεις βαρεθεί το ζώδιό σου και θέλεις να αλλάξεις ζώδιο πάση θυσία, αν πιστεύεις πως υπάρχει 13ο ζώδιο, ιδού οι νέες ημερομηνίες:
Εγώ πάντως δηλώνω ευχαριστημένη με το δικό μου!

ΚΡΙΟΣ: 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-13 ΜΑΙΟΥ
ΤΑΥΡΟΣ: 14 ΜΑΙΟΥ-19 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΔΥΜΟΙ: 20 ΙΟΥΝΙΟΥ-20 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: 21 ΙΟΥΛΙΟΥ-9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΛΕΩΝ: 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΑΡΘΕΝΟΣ: 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΖΥΓΟΣ: 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΟΦΙΟΥΧΟΣ: 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΤΟΞΟΤΗΣ: 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΥΔΡΟΧΟΟΣ: 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-11 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΙΧΘΥΕΣ: 12 ΜΑΡΤΙΟΥ-18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Πηγη: missbloom.gr