Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Τελετή έναρξης και η είσοδος της Ελληνικής αποστολής

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Τελετή έναρξης και η είσοδος της Ελληνικής αποστολής

Το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 18:00 το απόγευμα ώρα Βραζιλίας, δηλαδή την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 02:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας δόθηκε το σήμα και η 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν.

Οι διοργανωτές στο Ρίο, κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με την τελετή έναρξης που έστησαν, καθώς πολλά Μέσα ανά τον κόσμο μιλάνε με τα πιο ελκυστικά λόγια. Στο «Estadio Jornalista Mario Filho», συγκεντρώθηκαν πάνω από 80,000 άτομα, ενώ υπολογίζεται πως 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την έναρξη των αγώνων.

Ήταν μια αξιοσέβαστη τελετή, η οποία έστελνε πολλά μηνύματα. Στην αρχή πραγματοποιήθηκε η έπαρση σημαίας της Βραζιλίας, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε με εντυπωσιακό τρόπο η παρουσίαση της διαδικασίας δημιουργίας της ζωής. Η τελετή ήταν αφιερωμένη στο περιβάλλον και τη διάσωση του.

Οι πέντε Ολυμπιακοί κύκλοι, σχηματίστηκαν μετά από σπόρους που «φύτεψαν» αθλητές στο στάδιο, κατά την είσοδο τους. Με κάθε τρόπο προσπάθησαν να αναδείξουν την κουλτούρα τους, την παράδοση στην σάμπα και τις ωραίες γυναίκες που έχουν. Εντυπωσιακή στιγμή, ήταν όταν εμφανίστηκε η Gisele Bundchen, η οποία περπάτησε υπό τους ήχους του  «The Girl from Ipanema».

Πρώτη όπως πάντα μπήκε η ελληνική αποστολή στο Ολυμπιακό Γήπεδο του Ρίο.

 Μπροστά σε 60.000 κόσμου που βρισκόταν στο Μαρακανά και εκατομμυρίων ανά τον κόσμο που παρακολουθούσαν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων μπήκε στο Ολυμπιακό γήπεδο του Ρίου η ελληνική αποστολή, που όπως πάντα, άνοιξε την παρέλαση.

Παρά το κρούσμα ντόπινγκ που «αμαύρωσε» την αποστολή, λίγες ώρες πριν από την επίσημη έναρξη των Αγώνων, η Έλληνες αθλητές, με σημαιοφόρο τη Σοφία Μπεκατώρου , μπήκαν και καταχειροκροτήθηκαν από τους χιλιάδες θεατές.

Συνολικά 91 αθλητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Οι ελληνικές συμμετοχές 

Στον τελικό της ποδηλασίας δρόμου (αγώνας αντοχής) αγωνίζεται αύριο στις 15:30 ώρα Ελλάδας ο Γιάννης Ταμουρίδης, ενώ ελληνικές συμμετοχές έχουμε σε ενόργανη γυμναστική (Μάρας, Πετρούνιας), Κωπηλασία (Ασουμανάκη/Νικολαίδου, Γιάνναρος/Ντούσκος/Μαγδανής/Πέτρου), υδατοσφαίριση ανδρών και κολύμβηση (Ντουντουνάκη, Βουρνά, Δημητρίου, Σαμιλίδης).

Οι ελληνικές συμμετοχές:

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ

15:30 Ταμουρίδης Ιωάννης, ΤΕΛΙΚΟΣ

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

16:30 Μάρας Βλάσης, αγώνας 1, προκρ.

16:30 Πετρούνιας Λευτέρης, αγώνας 1, προκρ.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

17:00 Ασουμανάκη – Νικολαϊδου, διπλό σκιφ, προκρ.

18:00 Γιάνναρος – Ντούσκος – Μαγδανής – Πέτρου, τετράκωπος ελ. βαρών, προκρ.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

19:00 Ελλάδα-Ιαπωνία, προκρ. γύρος

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

19:37 Ντουντουνάκη Αννα, 100μ., πεταλούδα, προκρ.

19:40 Βουρνά Κριστέλ 100μ, πεταλούδα, προκρ.

20:00 Δημητρίου Δημήτρης, 400μ, ελεύθερο, προκρ.

21:19 Σαμιλίδης Παναγιώτης, 100μ, πρόσθιο, προκρ.