Οι ηθοποιοί της “προφητικής” ταινίας “Contagion” μιλούν για τον κορονοϊό

Οι ηθοποιοί της “προφητικής” ταινίας "Contagion" μιλούν για τον κορονοϊό

Μπορεί η ταινία Contagion να κυκλοφόρησε το 2011 ωστόσο σήμερα μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς πρόκειται για μια ταινία η οποία αναφέρεται σε έναν φονικό ιό που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την υφήλιο.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, 9 χρόνια μετά αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι προτρέποντας τον κόσμο να ακολουθήσει τις οδηγίες τον ειδικών, να πλένουν τα χέρια τους και να τηρήσουν πιστά όλους τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης

«Εκείνη ήταν μια ταινία. Αυτή είναι η πραγματική ζωή» είναι το Matt Damon, ο οποίος στην ταινία υποδύθηκε έναν άντρα που είχε ανοσία στον φονικό ιό που προκάλεσε την πανδημία, στην ταινία.

Ο Matt Damon, η Kate Winslet, ο Laurence Fishburne και η Jennifer Ehle συνεργάστηκαν με τους επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Columbia, συμμετέχοντας στις ανακοινώσεις των υγειονομικών υπηρεσιών, σχετικά με τον τρόπο περιορισμού του ιου.

Η Kate Winslet εξηγεί πώς ακριβώς πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας και γιατί είναι τόσο σημαντικό να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας.

Ο Laurence Fishburne μεταξύ άλλων αναφέρει: «το μικρόβιο ταξιδεύει μέσω της ανθρώπινης επαφής οπότε από εμάς κρίνεται εάν τελικά επιβιώσει» και τονίζει: «πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον ιό, να τηρούμε το social distancing. Η πανδημία σημαίνει ότι ο κορονοϊός είναι παντού, χωρίς να εμφανίζεται όμως την ίδια στιγμή σε όλα τα μέρη του κόσμου».

Από την άλλη η Jennifer Ehle, η οποία στην ταινία υποδύεται μια επιστήμονα που βοηθά στην ανακάλυψη του εμβολίου κατά του θανατηφόρου ιού, προέτρεψε τον κόσμο να ακολουθεί πιστά τις συστάσεις των επιστημόνων και των επαγγελματικών υγείας «και αυτό σημαίνει να μην δίνει σημασία στις φωνές (εκείνων που θέλουν να προωθήσουν) κάποια άλλη ατζέντα, ασχέτως πόσο ισχυρές μπορεί να είναι».