Ξεκινά το Υπνωτήριο Αστέγων στα Χανιά

Ξεκινά το Υπνωτήριο Αστέγων στα Χανιά

Ανοίγει σήμερα Τετάρτη στις 7 το απόγευμα το Υπνωτήριο (Νυχτερινό Καταφύγιο) Αστέγων στον χώρο που μέχρι πρότινος στεγάζονταν η Φιλαρμονική του Δήμου στη Ρεγγίνα (Κουμ Καπί).

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων το βράδυ θα φιλοξενηθούν 7 άτομα, ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί οι τοπικοί φορείς κοινωνικής πρόνοιας, συλλογικότητες κ.ά. ώστε να πληροφορήσουν κι άλλους άστεγους για τη λειτουργία της δομής.

Επισημάνθηκε ακόμα ότι ο χώρος αποφασίστηκε από τη Δημοτική Αρχή να λειτουργήσει άμεσα για λόγους πολιτικής προστασίας και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ώστε να προφυλαχθούν άνθρωποι που βρίσκονται στον δρόμο από το κρύο, και σε δεύτερη φάση -έχει ήδη δρομολογηθεί- θα αδειοδοτηθεί το Καταφύγιο ως υπνωτήριο.

Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Τετάρτης των “Χανιώτικων νέων”, ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές εργασίες στο κτήριο στο οποίο δεν υπάρχουν εκκρεμότητες.
Το μόνο που είχε απομείνει (και όπως φαίνεται επιλύθηκε τελικά σήμερα) ήταν να διευθετηθούν ορισμένα ζητήματα που αφορούσαν το προσωπικό το οποίο θα στελεχώσει τη νέα δομή.

Πηγή:haniotika-nea.gr