Ξεκίνησε τις διαγραφές λογαριασμών το Facebook: Τι συνέβη;

Ξεκίνησε τις διαγραφές λογαριασμών το Facebook: Τι συνέβη;

Ότι κατήργησε λογαριασμούς σε Ρωσία, Ουκρανία, Ταϊλάνδη και Ονδούρα ανακοίνωσε το Facebook.

Συγκεκριμένα πρόκειται για κάποιες για μια από τις πιο πρόσφατες κινήσεις που κάνει το κοινωνικό δίκτυο, για την αντιμετώπιση μιας «συντονισμένης μη γνήσιας συμπεριφοράς».

Γιατί κλείνει λογαριασμούς το Facebook;

Το Facebook διευκρίνισε ότι κατέβασε τις σελίδες, τις ομάδες και τους λογαριασμούς αυτούς, βάσει της συμπεριφοράς τους κι όχι του περιεχομένου που είχαν αναρτήσει. Το Facebook έχει λάβει μέτρα παγκοσμίως για την καταστολή τέτοιων λογαριασμών, καθώς έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις για το ότι δεν ανέπτυξε εργαλεία για την καταπολέμηση του εξτρεμιστικού περιεχομένου και των προπαγανδιστικών επιχειρήσεων.

Ο Ναθάνιελ Γκλέιτσερ, επικεφαλής πολιτικής κυβερνοασφάλειας της εταιρείας, σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στο Reuters, σημείωσε:

«Σε καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις, αυτοί που κρύβονταν πίσω από τη δραστηριότητα αυτή ήταν συντονισμένοι μεταξύ τους και χρησιμοποιούσαν πλαστούς λογαριασμούς για να παρουσιάσουν μια παραπλανητική εικόνα για τους εαυτούς τους. Δεν θέλουμε να χρησιμοποιούνται οι υπηρεσίες μας για να χειραγωγούνται άνθρωποι».

Στις προαναφερθείσες χώρες, το Facebook έκλεισε συνολικά 294 λογαριασμούς και 1.509 σελίδες.