Ξέσπασε ο Woody Allen για τις κατηγορίες ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη μου

Ξέσπασε ο Woody Allen για τις κατηγορίες ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη μου

Στην αντεπίθεση φαίνεται πως αποφάσισε να περάσει ο Woody Allen μετά τις κατηγορίες της Mia Farrow ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τη θετή τους κόρη Ντίλαν αλλά και τη δημόσια τοποθέτηση της ίδιας στην οποία τον περιέγραψε ως πατέρα-τέρας.

«Πίστευα ότι ο κόσμος θα καταλάβαινε αμέσως ότι η υπόθεση αυτή είναι για γέλια και από την πρώτη μέρα δεν την πήρα ποτέ πραγματικά στα σοβαρά. Δηλαδή, είναι κάτι παρόμοιο με το να με κατηγορούν ότι δολοφόνησα έξι άτομα με πολυβόλο», δηλώνει ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος, μουσικός και συγγραφέας στη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Στη συνέντευξη αυτή δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και σε όλους εκείνους τους ηθοποιούς με τους οποίους συνεργάστηκε στο παρελθόν αλλά μετά τις κατηγορίες αυτές του γύρισαν την πλάτη.

«Είναι χαζό. Οι ηθοποιοί δεν έχουν ιδέα για τα γεγονότα και σπεύδουν να πάρουν δημοσίως μια θέση εκ του ασφαλούς που τους εξυπηρετεί. Υπάρχει κάποιος στον κόσμο που να μην είναι κατά της παιδικής κακοποίησης; Έτσι είναι οι ηθοποιοί, και το να με αποκηρύσσουν έγινε μόδα, όπως ξαφνικά όλοι τρώνε κέικ».

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε το 1992 όταν αποκαλύφθηκε πως ο τότε 57χρονος Woody Allen διατηρούσε ερωτική σχέση με τη θετή κόρη της συντρόφου του Μία Φάροου, Σουν-Γι Πρεβίν, 21 χρονών. Το πρωτοφανές ακόμα και για το Hollywood σκάνδαλο διαδέχτηκε ένα εξίσου επεισοδιακό διαζύγιο με τη Μία Φάροου στη διάρκεια του οποίου η Αμερικανίδα ηθοποιός και πρώην μούσα του κατηγόρησε τον Άλεν ότι έχει κακοποιήσει σεξουαλικά τη θετή τους κόρη Ντίλαν, 7 ετών. Το δικαστήριο ερεύνησε τις κατηγορίες αλλά ο ευφυής καλλιτέχνης δεν καταδικάστηκε ποτέ και από την πρώτη στιγμή διακηρύττει την αθωότητά του.

Το 2014 η ίδια η 15χρονη τότε, Ντίλαν Φάροου τον κατήγγειλε με ανοιχτή επιστολή της που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των «New York Times» για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 7 ετών. Οι κατηγορίες επέστρεψαν πρόσφατα στην επικαιρότητα με τη γιγάντωση του κινήματος #MeToo, όταν ο δημοσιογράφος Ρόναν Φάροου, θετός γιος του Γούντι και της Μία, έσπευσε να υποστηρίξει δημοσίως τους ισχυρισμούς της αδερφής και της μητέρας του αναζωπυρώνοντας το κακό κλίμα εναντίον του.

«Έτσι έχουν τα πράγματα και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω ασταμάτητα ελπίζοντας πως κάποια στιγμή ο κόσμος θα λογικευτεί. Αλλά αν δεν, δεν. Υπάρχουν πολλές αδικίες στον κόσμο πολύ χειρότερες από αυτή. Οπότε το συνηθίζεις» καταλήγει στη συνέντευξή του ο Woody Allen.