Νίκος Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική από αύριο η χρήση μάσκας σε μαγαζιά, φούρνους, δημόσιες υπηρεσίες και κομμωτήρια

Νίκος Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική από αύριο η χρήση μάσκας σε μαγαζιά, φούρνους, δημόσιες υπηρεσίες και κομμωτήρια

Την επέκταση του μέτρου της χρήσης υποχρεωτικής μάσκας ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην εβδομαδιαία ενημέρωση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε:

“Η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών αποφασίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό όπου υπάρχει επαφή με το κοινό (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα) και για το κοινό δηλαδή για επισκέπτες σε γραφεία, όπως (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα). Επίσης, σε καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), σε καταστήματα λιανικής, καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

H χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις: στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα ταξί και στα επαγγελματικής χρήσης οχήματα για επιβάτες και οδηγούς, αλλά και στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επίσης τόνισε πως παραμένει ισχυρή η σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους άλλους κλειστούς χώρους, αλλά και τους ανοικτούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν μπορούν να κρατηθούν αποστάσεις.