Νίκος Παναγιωτόπουλος: “Είμαστε προετοιμασμένοι για στρατιωτική εμπλοκή”

Νίκος Παναγιωτόπουλος: "Είμαστε προετοιμασμένοι για στρατιωτική εμπλοκή"

Ετοιμος για όλα , ακόμη για αναληψη στρατιωτικης δρασης έναντι της Τουρκίας , δήλωσε μιλώντας αποκλειστικά στο Star και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε οτι η Ελλάδα μεριμνά για την αυξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, καταλήγοντας: “Ο νοών νοείτω” !

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

-Παρατηρείτε κι εσείς το τελευταίο διάστημα μία αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα;

-Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά, η οποία έχει γενικά μια τάση αυξανόμενης επιθετικότητας, είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη μεριά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

– Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για μια στρατιωτική λύση, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλος;

– Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ακριβώς! Είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτω!

https://www.star.gr/eidiseis/politiki/503164/panagiwtopoylos-sto-star-etoimoi-kai-gia-stratiwtikh-emplokh