Νίκη Κεραμέως: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου

Νίκη Κεραμέως: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου

Έκκληση στους γονείς και τους μαθητές να γυρίσουν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής από τις διακοπές τους, μέσα στις επόμενες ημέρες, απηύθυνε ο Στέλιος Πέτσας, λέγοντας ότι από ανάλυση των δεδομένων προκύπτει ότι δεν έχει γυρίσει στα σπίτια του από τις διακοπές το 15% των κατοίκων της Αττικής.

Παράλληλα, τους κάλεσε να μείνουν σε απομόνωση, ώστε να προστατευθούν όλοι, κυρίως οι συγγενείς τους μεγαλύτερης ηλικίας, από τυχόν διάδοση του κορονοϊού.

Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Υπ. Παιδείας, λέγοντας ότι θα ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο, όποια χρονική στιγμή απαιτηθεί.

Η Νίκη Κεραμέως ανέλυσε μια σειρά από μέτρα που έχουν ληφθεί για την λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, όπως η χρήση μάσκας, που είναι υποχρεωτική για τους κλειστούς χώρους και τους ανοιχτούς – όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Υπάρχουν επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ προς όλους, θα υπάρχει επίσκεψη ιατρών στα σχολεία, έχουν εφοδιαστεί τα σχολεία με αντισηπτικά και έχει διασφαλιστεί η καθαριότητα τους, είπε η Υπ. Παιδείας, αναφέροντας ότι έχει γίνει έγκαιρη πρόσκληση αναπληρωτών καθηγητών και επέκταση της λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου, ώστε τα παιδιά να μένουν περισσότερες ώρες στο σχολείο και να μην συχνωτίζονται με τον παππού και την γιαγιά.

Επιπλέον, η Υπ. Παιδείας εξήγησε τι θα ισχύει για την λειτουργία των κυλικείων, τις εκδρομές και τις σχολικές εκδηλώσεις, τα διαλείμματα που θα γίνονται εκ περιτροπής, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία των εργαστηρίων και την χρήση μουσικών οργάνων.

Η Υπ. Παιδείας ανέλυσε ακόμη το σχέδιο για την αντιμετώπιση διαχείρισης κρούσματος σε σχολείο, την κάλυψη των απουσιών μαθητών που θα νοσήσουν οι ίδιοι ή πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του, καθώς και όλες τις παραμέτρους για την λειτουργία των σχολείων από τις 14 Σεπτέμβριου και μετά.

Ποιοι μαθητές εξαιρούνται από την χρήση της μάσκας

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Από τη χρήση μάσκας εξαιρούνται:

  • Παιδιά με γνωσιακή, αναπτυξιακή ή ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς
  • Παιδιά με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό ή άλλο νόσημα που τα εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους

Πηγή: ant1news.gr