Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στα Χανιά

Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στα Χανιά

Παρότι πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα με την Κρήτη να είναι «καθαρή» από κρούσματα, φαίνεται πως ο κορονοϊός επιβεβαιώνει τη “φήμη” του και αποδεικνύεται το πόσο “ύπουλος” είναι.

Ένας ηλικιωμένος Χανιώτης, που σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews.gr είναι 87 ετών, είναι το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα με τον ιό SARS-COV-2, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Νοσοκομείο Χανίων, με υψηλό πυρετό.

Αμέσως, αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο περιστατικό -ένα από τα δεκάδες που σχεδόν καθημερινά μπαίνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα- και ακολουθήθηκε όλη η διαδικασία για τη λήψη δείγματος.

Ομοίως με τα προηγούμενα, το δείγμα του ηλικιωμένου στάλθηκε στο εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο και το πρωί της Κυριακής βγήκαν τα αποτελέσματά, τα οποία έδειχναν ότι είναι θετικός στην ασθένεια Covid-19.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, «το περιστατικό αντιμετωπίστηκε σαν ύποπτο από την αρχή και ακολουθήθηκε όλη η ενδεδειγμένη διαδικασία. Νοσηλεύεται στη μονάδα COVID του Νοσοκομείου και για την ώρα η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, χωρίς να εμπνέει ανησυχία».

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωσή του από το Υπουργείο Υγείας το απόγευμα, ενώ έχουν ενημερωθεί ήδη ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να αναλάβουν το έργο της ιχνηλάτησης των επαφών του, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα το πως ο ηλικιωμένος κόλλησε τον ιό.

Πηγή: zarpanews.gr