Νέα στοιχεία για το θάνατο του Prince

Νέα στοιχεία για το θάνατο του Prince

Την αιτία θανάτου του Prince, που βρέθηκε νεκρός τον Απρίλιο του 2016 μέσα στο σπίτι του, δίνει μία τοξικολογική έκθεση από την αυτοψία της σορού, που είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Associated Press, ο καλλιτέχνης «έφυγε» από μία «τεράστια συγκέντρωση» φαινταλύνης, ενός συνθετικού απιοειδούς που χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας.

Η φαιντανύλη, που παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1960, έχει εκατό φορές πιο ισχυρή αναλγητική δράση από τη μορφίνη, και είναι 50 φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη, με δράση που διαρκεί από 15 έως 30 λεπτά.

Έξι εβδομάδες μετά τον θάνατο του Prince είχε γίνει γνωστό πως αιτία θανάτου ήταν η υπερβολική δόση φαιντανύλης, αλλά αυτή η έκθεση περιλαμβάνει λεπτομέρειες, με βασικότερη το ότι στο άψυχο κορμί του βρέθηκαν 67,8 μικρογραμμάρια της ουσίας ανά λίτρο αίματος!

Στο παρελθόν, συγκεντρώσεις 3 – 58 μικρογραμμαρίων ανά λίτρο αίματος έχουν οδηγήσει ανθρώπους στον θάνατο, οπότε είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς την έκταση του προβλήματος του τραγουδιστή.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.