Νέα αναβολή. Την Δευτέρα 13 Ιουνίου η γιορτή στα Θοδωρού

Νέα αναβολή. Την Δευτέρα 13 Ιουνίου η γιορτή στα Θοδωρού

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων τονίζει πως το νησί είναι χώρος απολύτου προστασίας και η επίσκεψη των πιστών θα επιτραπεί μόνο μέχρι τον Ιερό Ναό.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η Διεύθυνση Δασών Χανίων, ως διαχειρίστρια του χώρου της νήσου Θοδωρού, ενημερώνει ότι  μετά την ματαίωση της γιορτής των Αγίων Θεοδώρων όπως είχε οριστεί για  Τετάρτη 8 Ιουνίου, η πανήγυρης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Ιουνίου.

Το νησί είναι χώρος απολύτου προστασίας και η επίσκεψη  των πιστών θα είναι επιτρεπτή στο νησί μέχρι και το χώρο του ιερού ναού από τις 7.30 π.μ έως τις 12:00 μ .μ..

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής και μέχρι της αποχώρησης του κοινού, θα υπάρχει παρουσία δασοφυλάκων κατά μήκος του μονοπατιού, οι οποίοι θα επιμελούνται της ομαλής προσέγγισης και της ανάβασης στο χώρο του ιερού ναού.

Στο φυλάκιο της Υπηρεσίας που βρίσκεται εκεί, θα υπάρχει οργανωμένος σταθμός πρώτων βοηθειών καθώς και το μικρό σκάφος για περίπτωση ανάγκης.

Παρακαλούμε τους επισκέπτες να τηρούν τις οδηγίες των φυλάκων, να παραμένουν στο χώρο όπου είναι επιτρεπτή η πρόσβαση και να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει διατάραξη του ευαίσθητου οικοσυστήματος του νησιού. (φωτιά, ρύπανση, θόρυβος ,συλλογή αρωματικών κλπ.).”

Πηγη: flashnews.gr