Μπορεί τελικά το Facebook να φέρει χρήματα στην επιχείρησή σας;

Μπορεί τελικά το Facebook να φέρει χρήματα στην επιχείρησή σας;

Η σχέση των ανθρώπων με τα κινητά τηλέφωνα και τις προσωπικές τεχνολογικές συσκευές είναι τέτοια που το «σκέφτομαι άρα υπάρχω» του Ντεκάρτ έχει μετατραπεί σε «έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο, άρα υπάρχω». Ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας, σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη είναι με κάποιο τρόπο συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο, με το κινητό τηλέφωνο να αποτελεί πλέον την βασική “πύλη” εισόδου στην ψηφιακή πραγματικότητα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι συσκευές κινητών τηλεφώνων είναι περισσότερες από 9 δισ. ξεπερνώντας ακόμη και τον ανθρώπινο πληθυσμό, ενώ στην Ελλάδα, σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, κυκλοφορούν περίπου…14-15 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα! Την ίδια ώρα, βάσει ερευνών, ο μέσος όρος που ένας άνθρωπος αλληλεπιδρά και συνδέεται με το κινητό του σε ημερήσια βάση είναι περίπου 100 φορές.

Ωστόσο, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών «εργαλείων» δεν συνιστά προνόμιο μόνο των απλών πολιτών, αλλά κρίνεται επιτακτική για την εξέλιξη των επιχειρήσεων προκειμένου αυτές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον τοπικό αλλά και τον διεθνή ανταγωνισμό. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το Facebook, η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αφού επιτρέπει  στις επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με 1,9 δισεκατομμύρια πελάτες σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 5,1 εκατομμυρίων πελατών στην Ελλάδα.

Πάνω από 70 εκατομμύρια μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως χρησιμοποιούν ενεργά το Facebook για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους. Σε ότι αφορά τη χώρα μας περί τα 3,6 εκατομμύρια άτομα το χρησιμοποιούν καθημερινά από το κινητό τους τηλέφωνο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com