Μιχάλης Χατζηγιάννης: “Ήμουν πάντοτε εγκρατής και καχύποπτος απέναντι σε πράγματα και καταστάσεις”

Μιχάλης Χατζηγιάννης: “Ήμουν πάντοτε εγκρατής και καχύποπτος απέναντι σε πράγματα και καταστάσεις”

Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες μικρών και μεγάλων!

Σε μια σπάνια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην νέα δεκαετία της ζωής του.

Για πολλούς φίλους μου, όπως και για εμένα, η έλευση των γενεθλίων των 40 δεν ήταν και το πιο χαρμόσυνο γεγονός. Προσωπικά το πήρα κάπως βαριά… Εσύ πώς τα υποδέχτηκες; Αγχώθηκες;

Η έλευση των 40 δεν συνεπάγεται κάποια ξαφνική σωματική αλλαγή. Επηρεάζει κυρίως την ψυχολογία μας. Επηρεάζει στον τομέα της ψυχολογίας. Από την άλλη, δεν πιστεύω πως σου φέρνει αυτόματα και εξυπνάδα. Είναι μια ηλικία κατά την οποία, όπως έχει διαχυθεί στο DNA μας, ο άντρας θα πρέπει να κάνει έναν πρώτο μεγάλο απολογισμό της ζωής του. Τα 40 φέρνουν και διάφορα υπαρξιακά ζητήματα, βέβαια. Βλέπεις την εικοσαετία που έζησες και αναλογίζεσαι τα πεπραγμένα σου.

Και για πόσο καιρό μπήκες σε αυτόν τον στροβιλισμό του απολογισμού;

Την τελευταία διετία. Αναφέρομαι σε μια γενικότερη περισυλλογή, που φέρνει βέβαια και λιγότερο αυθορμητισμό ή ακόμη και αφέλεια. Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να μετράς τα πράγματα, δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου τον αυθορμητισμό, γιατί πλέον μπορεί και να κοστίζει. Είναι υγιής διαδικασία. Το έκανα και πριν, αλλά πιο πολύ ασυνείδητα.

Έχεις νιώσει πως έχεις αδικήσει κι εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου επιδεικνύοντας μια εγκράτεια;

Είναι στοιχείο του χαρακτήρα μου. Αν χρειαστεί να κάνω ένα ψυχογράφημα του εαυτού μου, θα σου έλεγα πως ήμουν πάντοτε εγκρατής και καχύποπτος απέναντι σε πράγματα και καταστάσεις, οπότε αυτό με έκανε περισσότερο συγκρατημένο.