Μιχάλης Πατσατζής: Ο πρωταγωνιστής της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 στην Αθήνας

Μιχάλης Πατσατζής: Ο πρωταγωνιστής της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 στην Αθήνας

Όλοι θυμόμαστε το αγοράκι που είχε «ανοίξει» τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Ο Μιχάλης Πατσατζής, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα θυμάται τη δυνατή στιγμή που πάνω σε χάρτινο καραβάκι και κρατώντας γερά την ελληνική σημαία, χαιρετούσε τον κόσμο στο στάδιο.

Σήμερα, είναι 22 ετών, και μιλάει στο Down Town Κύπρου για την εμπειρία του πριν δώδεκα χρόνια και εξομολογείται τι κάνει σήμερα.

«Από την τελετή έναρξης, θυμάμαι τα πάντα ακόμα και σήμερα, παρόλο που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός από τη δική μου συμμετοχή, θυμάμαι έντονα τον τυμπανιστή και τον Κένταυρο που με είχαν συγκλονίσει με την παρουσία τους, γιατί ήταν εκπληκτικές μορφές. Φυσικά, δεν μπορώ να ξεχάσω το χρυσό μετάλλιο του Ηλία Ηλιάδη που μας είχε κάνει όλους περήφανους. Πιο πολύ από όλα, όμως, την τελετή λήξης. Ιδιαίτερα τη στιγμή όπου η μικρή Φωτεινή, κοίταξε με τα εκφραστικά της μάτια το βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο και φύσηξε τη φλόγα, γράφοντας τον επίλογο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.  Όταν μπήκα στο στάδιο, αντικρίζοντας τα εκατομμύρια φλας των θεατών να φωτίζουν ολόκληρο το γήπεδο. Αντιλαμβάνεσαι πώς μπορεί να φαίνεται κάτι τέτοιο στα μάτια ενός παιδιού, σε μια τόσο νεαρή ηλικία όπως ήμουν εγώ. Ήταν μια απίστευτη στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία που θα θυμάμαι για όλη τη ζωή μου και θα μπορώ να τη διηγούμαι και στα παιδιά μου. Το αίσθημα της περηφάνιας, αλλά και το ότι βοήθησα κι εγώ σ’ όλη αυτή την διοργάνωση για την Ελλάδα, ήταν τεράστιο».

Ο Μιχάλης Πατσατζής αποκαλύπτει: «Φέτος, τελείωσα τις σπουδές μου και εργάζομαι ως φυσικοθεραπευτής. Ωστόσο, ο αθλητισμός δεν παύει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου».