Μια αλλιώτικη ακρόαση για “Tο Βαλς των Χαμένων Μετά”

Μια αλλιώτικη ακρόαση για “Tο Βαλς των Χαμένων Μετά”

Η Δήμητρα Γαλάνη, ο Στάθης Δράκος και ο Νίκος Μωραΐτης παρουσίασαν τον νέο τους δίσκο.

Ο φιλόξενος χώρος του θεάτρου «Μικρό Παλλάς»,  με την εξαιρετική ακουστική, το απόγευμα της Δευτέρας πήρε τη θέση στούντιο ηχογράφησης για να υποδεχθεί με την παρουσία των καλλιτεχνών, τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. αλλά και φίλους, ακροατές ραδιοφωνικών σταθμών και αναγνώστες.

Αφορμή αυτής της συγκέντρωσης ήταν η προακρόαση του cd «ΤΟ ΒΑΛΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ» που θα κυκλοφορήσει τη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Προτού ξεκινήσει η ακρόαση του δίσκου, η Δήμητρα Γαλάνη πήρε το μικρόφωνο για να πει δύο λόγια τόσο για τη νέα δουλειά, όσο και για τους συνεργάτες της. Είπε πόσο πολύ της άρεσαν τα τραγούδια των Minor Project όταν τα άκουσε μέσα στο 2012, μέσα σε αυτή την «καντήφλα» που ζούσαμε εκείνη την περίοδο.

Τον λόγο είχαν στη συνέχεια τα τραγούδια, ένα αξιόλογο μείγμα με ψήγματα ονειροπόλησης χάρη στο πιάνο του Στάθη και τη βραχνάδα της Δήμητρας, από όπου ξεχωρίζει το «Βαλς των χαμένων μετά», το «Νερό» – ιδιαίτερα το mix του Papercut, η «Εκδρομή», αλλά και το ελαφρώς πιο λαϊκό «Ευτυχισμένοι άνθρωποι» (το μόνο τραγούδι του δίσκου που συνοδεύεται από μπουζούκι), καθώς και το «Όστρακο», που είναι το αγαπημένο τραγούδι του Στάθη.

Στο τέλος της εκδήλωσης η Δήμητρα Γαλάνη μαζί με το Στάθη Δράκο στο πιάνο, τραγούδησαν τέσσερα από τα τραγούδια του άλμπουμ σε μία αυθόρμητη ακουστική εκδοχή.

Μετά την ακρόαση, ο Νίκος Μωραϊτης πήρε τον λόγο με τη σειρά του και μίλησε για το πώς έγινε αυτός ο δίσκος:

«Η Δήμητρα είναι μία από τις δύο αγαπημένες μου φωνές από όταν ήμουν παιδί και αυτό επανέρχεται. Όταν άκουγα τον αγγλόφωνο δίσκο των Minor Project μού έρχονταν λόγια ελληνικά και η φωνή της Δήμητρας. Και είπα ότι αυτό δεν είναι τυχαίο, ότι πρέπει να τον βρω αυτόν τον άνθρωπο. Ευτυχώς είχαμε έναν κοινό φίλο, μου έδωσε το τηλέφωνο του Στάθη, τον πήρα και του πρότεινα να γράψουμε τραγούδια για τη Δήμητρα και έτσι ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, χωρίς να το ξέρει η Δήμητρα. […] Στον Στάθη του φάνηκε πάρα πολύ περίεργο και εκεί μου έβαλε τον όρο του, ότι άμα δεν τα πει η Δήμητρα [τα τραγούδια], θα πάνε στο συρτάρι».

Στο τέλος της ακρόασης τον ενθουσιασμό του κοινού αιφνιδίασε η τούρτα που έφτασε στη σκηνή και της έκαναν έκπληξη οι συνεργάτες της καθώς Δήμητρα Γαλάνη είχε τα γενέθλια της.

ΔΉΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ- ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ-ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ

Δήμητρα Γαλάνη – Πόπη Γιαννικάκη – Μάριος Κωνσταντόπουλος 

“Το Βαλς των χαμένων μετά”

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΣΚΩΝ