Με λένε Έμμα στο 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

Με λένε Έμμα στο 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

“Με λένε Έμμα” στο 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Με την παράσταση Με λένε Έμμα, που επιστρέφει για 2ο χρόνο, μετά τη θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών την περασμένη σεζόν, συμμετέχει το Σύγχρονο Θέατρο και η Ομάδα Νάμα στο 2ο Φεστιβάλ για την ψυχική υγεία με θέµα «Η Αυτοβοήθεια στην Ψυχική Υγεία», την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο. Το Φεστιβάλ, που διαρκεί όλο τον Σεπτέμβριο, διοργανώνεται απ’ τους Humanlinks ως µια σύγχρονη µέθοδος υποστήριξης και διαχείρισης ψυχικών διαταραχών, πρόληψης, κοινωνικής εκπαίδευσης και αποστιγµατισµού, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το ζήτημα της ψυχικής υγείας.

Το αφοπλιστικό έργο του βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Ντάνκαν ΜακΜίλαν σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, με κεντρική ηρωίδα την Έμμα, μια νέα, ταλαντούχα και εξαρτημένη από ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ γυναίκα, ακουμπά σ’ αυτήν ακριβώς την προβληματική, καθώς αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο τον αγώνα του ανθρώπου για απεξάρτηση. Πώς μπορεί η Έμμα να συνεχίσει να ζει σ’ έναν κόσμο που άτομα, τόποι και πράγματα την απειλούν διαρκώς; Πρέπει να δώσει έναν σκληρό αγώνα για να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό της, να τον αποδεχθεί και προχωρήσει. Μια εκπληκτική πορεία συνειδητοποίησης  του σύγχρονου ανθρώπου σ’ έναν κόσμο απειλητικό, ένας αγώνας επιβίωσης και δύναμης, σε μια αποκαλυπτική παράσταση δυνατών εντάσεων και κινηματογραφικών εναλλαγών.

Η Έμμα, η Νίνα, η Σάρα, ή όπως αλλιώς και αν είναι το όνομά της, είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να βρει τον εαυτό του και να ισορροπήσει σε έναν κόσμο γεμάτο κρυφές απειλές. Οι εξαρτήσεις κάθε είδους μπορούν να μας προσφέρουν καταφύγιο; Πώς μπορούμε να βρούμε τον πυρήνα της ύπαρξής μας, όταν οι εξαρτήσεις μας δίνουν τη δύναμη να υποφέρουμε τον κόσμο; Εμείς ή ο κόσμος είναι ελαττωματικός;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η είσοδος στην παράσταση- όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ– είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρα έναρξης διάθεσης των προσκλήσεων: 19.30 (με σειρά προσέλευσης την ημέρα της παράστασης). Κάθε άτομο θα παραλαμβάνει μία διπλή πρόσκληση.

Συντελεστές

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική Σύνθεση: Στέλιος Γιαννουλάκης
Video trailer: Σταύρος Συμεωνίδης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Σιαμάτρα, Αφροδίτη Σπυροπούλου
Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Αναματερού
Υπεύθυνη Επικοινωνίας παράστασης: Ελεάννα Γεωργίου
Παραγωγή: Ομάδα Νάμα – Λυκόφως Ι.Κ.Ε.

 Διανομή

Μαίρη Μηνά: Έμμα
Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου: Γιατρός/Θεραπεύτρια/Μητέρα
Κώστας Ξυκομηνός: Πι/Πατέρας
Χάρης Τζωρτζάκης: Μαρκ/ανσάμπλ
Γιώργος Κατσής: Πωλ/ανσάμπλ
Ανδρέας Κοντόπουλος, Γιάννης Λεάκος: Κόνσταντιν/Φόστερ/ανσάμπλ
Ιωάννα Τζίκα: Λώρα/ανσάμπλ
Μαρίτα Τζατζαδάκη: Τζόντι/ανσάμπλ
Έλενα Βακάλη: Σάρον/ανσάμπλ
Λένα Μποζάκη: ανσάμπλ  

Πληροφορίες

Μέρα και ώρα παράστασης: 29 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Είσοδος: Ελεύθερη
Διάρκεια:
110 λεπτά
Χώρος:
Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Στάση Μετρό Κεραμεικός)

Τηλέφωνο: 210 3464380

Site:  www.sychronotheatro.gr
Email: info@sychronotheatro.gr
Facebook: Σύγχρονο Θέατρο_official

Η παράσταση επιχορηγήθηκε απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τη θεατρική περίοδο 2018-2019.

Οι “Humanlinks – Ανθρώπινοι σύνδεσµοι”

Οι “Humanlinks – Ανθρώπινοι σύνδεσµοι” είναι μια οµάδα ανθρώπων που δοκιµάστηκαν στο παρελθόν, σε διάφορα επίπεδα, σε ζητήματα ψυχικής υγείας. Ως οµάδα συστάθηκαν πριν από 14 χρόνια και µε ψυχοκοινωνική υποστήριξη από επαγγελµατία ψυχικής υγείας, κατάφεραν να αποκαταστήσουν κατά το µέγιστο δυνατό τους βασικούς τοµείς της ζωής τους, µαθαίνοντας να φροντίζουν τον εαυτό τους, να καλλιεργούν τις σχέσεις τους και να εκπληρώνουν τα όνειρά τους. Το 2018 δηµιούργησαν την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Humanlinks- ανθρώπινοι σύνδεσµοι”.

Αυτοβοήθεια για τους Humanlinks σηµαίνει διακριτοί ρόλοι και καλή σχέση µε τους γιατρούς και τους θεραπευτές τους, καθώς και τις υπηρεσίες υγείας. Σημαίνει το δικαίωµα στην ενηµέρωση και τον λόγο γύρω από τους τρόπους θεραπείας που τους προτείνονται, έχοντας επιλογή στη διαχείρισή τους. Σηµαίνει, επίσης, την «αποκλινικοποίηση» των προσωπικοτήτων τους. Όπως λένε «οι εµπειρίες µας έδειξαν ότι τίποτε δεν µας κινητοποίησε τόσο να φροντίσουµε και να αγαπήσουµε άνευ όρων τους εαυτούς µας, να έχουµε αληθινή αυτοεκτίµηση και να οραµατιστούµε τις επιθυµίες µας, να στηρίζουµε και να έχουµε ευσπλαχνία για τον άλλο συµπάσχοντα, όσο αυτά που εµπνευστήκαµε, επιθυµήσαµε και καλλιεργήσαµε εντός του πλαισίου µιας οµάδας µε παρόµοια βιώµατα, µε τα µέλη της οποίας είχαµε αποκτήσει µια βαθιά σχεδόν αδελφική σύνδεση».

Περισσότερες πληροφορίες για τους Humanlinks και το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

http://festival.humanlinks.gr/
Email: info.humanlinks@gmail.com
https://www.facebook.com/humanlinksgr
https://www.instagram.com/humanlinks_photography 

Πρόσβαση στο θέατρο

Μετρό
Το Σύγχρονο θέατρο  βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων απ’ τον σταθμό «Κεραμεικός» http://www.ametro.gr

Λεωφορεία
Γραμμές 026, 027, 813, 836, 856, 865, Α16
Στάση «Σίδερα» (επί της Ιεράς Οδού)
http://www.oasa.gr

Χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων

Στην οδό Τριπτολέμου βρίσκονται δύο κλειστά parking σε απόσταση 50 μέτρων απ’ το Σύγχρονο Θέατρο  και στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου ένα κλειστό πάρκινγκ σε απόσταση 80 μέτρων.

Διευκολύνσεις για ΑμεΑ

Το θέατρο είναι προσβάσιμο σε χρήστες/ριες αναπηρικού αμαξιδίου και διαθέτει τουαλέτα ΑμεΑ. Παρακαλούμε κατά την κράτηση ή την αγορά των εισιτηρίων σας να ενημερώνετε τον υπάλληλο των εισιτηρίων, προκειμένου να δίνονται οι κατάλληλες θέσεις στην αίθουσα.