Με κάρτα η είσοδος των πελατών στα super market λόγω κορονοϊού

Με κάρτα η είσοδος των πελατών στα super market λόγω κορονοϊού

Νέα μέτρα λαμβάνονται από σήμερα στα σούπερ μάρκετ και ενώ παραμένουν κλειστά εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφετέριες, καταστήματα εστίασης (εκτός από delivery και take away), κέντρα αισθητικής, μουσεία, βιβλιοθήκες και άλλα.

Συγκεκριμένα ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα θα κάνει τις αγορές του σε τρόφιμα από σήμερα, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού, ενώ στα σούπερ μάρκετ θα λειτουργεί και υπηρεσία delivery.

Με κάρτα στα σούπερ μάρκετ

Η είσοδος των πολιτών στα σούπερ μάρκετ γίνεται από σήμερα με ειδική κάρτα που θα λαμβάνουν οι ίδιοι από υπάλληλο του καταστήματος, ο οποίος θα ελέγχει τη ροή των πελατών. Μετά τις αγορές τους οι πελάτες θα παραδίδουν την εν λόγω κάρτα στο ταμείο και στη συνέχεια, αφού απολυμαίνεται, θα δίδεται στον επόμενο πελάτη.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, βρέθηκε το πρωί σε σούπερ μάρκετ της Αθήνας, προκειμένου να ελέγξει ότι τηρούνται τα νέα μέτρα. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην κάρτα εισόδου και στον τρόπο χρήσης της, ενώ σημείωσε ότι όλα τα ράφια είναι γεμάτα, ακόμα και τα αντισηπτικά.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού. Να αποφεύγεται ο συνωστισμός. “Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται» είπε ο Υπουργός.