Μαρία Παπαλεοντίου: Επιστρέφει πιο ώριμη και δημιουργική από ποτε

Μαρία Παπαλεοντίου: Επιστρέφει πιο ώριμη και δημιουργική από ποτε

Η Μαρία Παπαλεοντίου ξεκίνησε την επαγγελματική της ενασχόληση με το τραγούδι το 2003 σε μια μουσική σκηνή των Εξαρχείων «Η Σκιά του Φεγγαριού» μαζί με τον Πέτρο Δουρδουμπάκη.

Η συνεργασία αυτή σύντομα συνεχίστηκε δισκογραφικά αφού κυκλοφόρησαν το ντουέτο «Μπόρα» από τον δίσκο του «Τυφλές Ελπίδες».

Λίγο αργότερα γίνεται μέλος του συγκροτήματος «Μακρινά Ξαδέλφια» όπου και υπογράφει το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο με τον παραγωγό Άγγελο Σφακιανάκη.

Στην συνέχεια εμφανίστηκε στο πλευρό του Διονύση Σαββόπουλου σε παραστάσεις του στο Ηρώδειο και κάποιες έξτρα συναυλίες στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ακολούθησαν συνεργασίες με μεγάλα ονόματα όπως τους Χρήστο Νικολόπουλο, Ορφέα Περίδη, Μανώλη Ρασούλη, Διονύση Τσακνή, Μιχάλη Τζουγανάκη, Θοδωρής Παπαδόπουλος  και την Γιώργο Τζώρτζη.

Δισκογραφικά έχει στο ενεργητικό της 12 πρωτότυπα τραγούδια σε στίχους και μουσική του Γιάννου Αιόλου (Amorosa) καθώς και πολλές συμμετοχές σε δίσκους όπως “Τύψεις” του Δημήτρη Καρρά,“Φως” του Κωνσταντινου Πλούσιου και αρκετές ακόμα.

Το τελευταίο της πρότζεκτ που φιλοξενήθηκε στο Π131 το χειμώνα που μας πέρασε είχε το όνομα “Μετά…μάτια κλειστά” και επρόκειτο για μια μουσικοθεατρική παράσταση της οποίας είχε γράψει τα κείμενα και είχε επιμεληθεί τη ροή προγράμματος.

Η Μαρία Παπαλεοντίου επιστρέφει ανανεωμένη και δημιουργική έτοιμη να παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο τραγούδι της με τίτλο «Βράχος» το οποίο θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 22 Μαίου από την  MINOS EMI/a Universal Music Company.

Μαρία Παπαλεοντίου- Τζιαβέρι:
https://www.youtube.com/watch?v=cNRDYIWIEE4