Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: “Όταν η μητέρα μου βρήκε κοκαΐνη στο γραφείο μου…”

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: "Όταν η μητέρα μου βρήκε κοκαΐνη στο γραφείο μου…"

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ και στην Αυτοψία.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε πώς ξεκίνησε τα ναρκωτικά σε ηλικία μόλις 14 ετών. Ενώ περιέγραψε τα δύσκολα χρόνια που πέρασε όταν ήταν απόλυτα εξαρτημένη από την κοκαΐνη και αποκάλυψε πως αντέδρασε η μητέρα της, Ζωή Λάσκαρη, όταν βρήκε κοκαΐνη στο δωμάτιό της.

«Στο λύκειο, σαν τιμωρία, η μητέρα μου έβγαλε την πόρτα από το δωμάτιο μου, γιατί είχε βρει κοκαΐνη στο γραφείο μου. Ως έφηβη, που το μόνο πράγμα που θες είναι να κλείνεις την πόρτα και να είσαι μόνος σου, η τιμωρία της ήταν να μην έχω ιδιωτικότητα και να μου βγάλει την πόρτα για περίπου έξι μήνες.

Δεν το είχε πει στον πατέρα μου. Πήρε όλο το βάρος πάνω της, γιατί ο μπαμπάς μου ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε ιδέα για αυτά τα πράματα και δεν ήθελε να τον τρομάξει.

Θυμάμαι ακριβώς εκείνη τη μέρα. Πήγα σχολείο και σκεφτόμουν να το πάρω ή να μη το πάρω μαζί μου. Δεν έμπαινε ποτέ η μαμά μου να ελέγξει. Όταν γύρισα από το σχολείο είδα τη μαμά μου διαφορετικά. Πήγα στο γραφείο και έλειπε. Έγινε ένας χαμός. Η μαμά μου δε μιλούσε πολύ όταν ήθελε να πει κάτι. Ήταν αυτό που θα σου κάνει.

Μου έβγαλε την πόρτα, δεν είχα ιδωτικότητα και η ζωή μου άλλαξε. Με είχε υπό παρακολούθηση. Σπίτι σχολείο. Δε μπορούσα να πάω πουθενά. Η αλήθεια ήταν πως με φόβισε, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω αυτό το διάστημα κάτι» είπε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.