Μίρκα Παπακωνσταντίνου: «πέρασα πολύ καιρό να…»

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: «πέρασα πολύ καιρό να…»

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου είναι μία από τις πιο ταλαντούχες και αγαπητές ηθοποιούς, αλλά και από εκείνες που δεν διστάζουν να κάνουν αποκαλύψεις για την προσωπική τους ζωή όταν ερωτηθούν.

«Έχω ζήσει μια ζωή πλούσια όπου είχα γάμους, φίλους, συντρόφους», παραδέχεται, στο περιοδικό Τηλέραμα και στις Αθηνά Ζαχαράκη και Φαίδρα Στάθη, η ηθοποιός και συνεχίζει: «σύντροφο τώρα πάντως δεν έχω! Μην με παρεξηγήσετε, αγαπώ τους ανθρώπους και, κακά τα ψέματα, πάντα θες έναν άνθρωπο δίπλα σου. Τελικά, όμως, έχω καταλάβει πως δεν είμαι της πολλής φασαρίας. Αυτό δηλαδή που υποτίθεται πως γίνεται κάθε Κυριακή στο Σόι (σ.σ. την σειρά του Alpha όπου πρωταγωνιστεί), με τα οικογενειακά γεύματα, μου φαίνεται περίπου αδιανόητο. Να φανταστείτε πως από πιτσιρίκια στα κυριακάτικα τραπέζια εγώ… την έκανα! Δεν είμαι αντικοινωνική, κάθε άλλο. Με τα χρόνια όμως έχω κάπως “κλειστεί” και μου αρέσει η μοναξιά μου. Όχι η πολλή, ούτε η απόλυτη, αλλά να μπορώ όταν το επιλέγω, να αποσύρομαι, να γυρίζω προς τα μέσα μου, στον εαυτό μου».

Όταν της επισημαίνουν πως αυτό ακούγεται μελαγχολικό, η ίδια ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι. «Είναι μεγάλη κουβέντα η ευτυχία, αλλά μπορώ να την πω! Νιώθω υπερήφανη για την τηλεοπτική μου οικογένεια, για τη δουλειά μου σε τηλεόραση και θέατρο, αλλά και για όλα όσα, έχω αποκτήσει στη ζωή. Ναι, είμαι ευτυχής. Όσο για την προσωπική ζωή; Μπορώ πια να πω πως ήταν όλα επιλογές μου. Πέρασα πολύ καιρό να τρώγομαι με τον εαυτό μου, με τα ερωτικά…».

«Ξέρετε όμως τι έχω καταλάβει πια; Πως κάθε άντρας, κάθε άνθρωπος γενικά, είναι τελικά φτιαγμένος να δίνει μέχρι ενός σημείου. Οπότε εσύ δώσε, χωρίς όμως να περιμένεις ανταπόδοση. Να λες πάντα “ήθελα να κάνω ό,τι έκανα”. Κι όταν πια δεν σου πάει, πήγαινε παρακάτω. Μην κάθεσαι ούτε να περιμένεις και να φθείρεσαι, ούτε να τρώγεσαι με τα σωθικά σου! Γιατί είπαμε, κάθε άνθρωπος είναι προγραμματισμένος να δίνει ως ένα σημείο και ότι και αν κάνεις εσύ, άλλο δεν πρόκειται να δώσει, ούτε ν’ αλλάξει», καταλήγει.