Μέμος Μπεγνής: Ποιον star του Hollywood είδε από κοντά και ντράπηκε να του μιλήσει;

Μέμος Μπεγνής: Ποιον star του Hollywood είδε από κοντά και ντράπηκε να του μιλήσει;

Συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν παραχώρησε ο Μέμος Μπεγνής.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τη συνάντηση που είχε με σταρ του Hollywood αλλά και την αυτοκρατορική παράκρουση που εντοπίζει σε κάποιους συναδέλφους του.

Έχεις παρατηρήσει το φαινόμενο της «αυτοκρατορικής παράκρουσης» σε κάποιους συναδέλφους σου;

Να έχουν εξάρσεις ότι αυτοί είναι και κανένας άλλος; Ναι, το έχω παρατηρήσει και είναι γελοίο, γιατί δεν ήμαστε στο Χόλιγουντ. Οι μεγάλοι σταρς του Χόλιγουντ δεν είναι σαν τους Έλληνες που έχουν μια “μύτη” και δεν σου μιλάνε, είναι οι πιο απλοί άνθρωποι του κόσμου. Είχα πάει στην Αμερική να δω μια παράσταση και μέσα στο κοινό ήταν ο Νίκολας Κέιτζ μ’ ένα φίλο του, δεν του έδινε κανείς σημασία, στο διάλειμμα ήρθαμε μούρη με μούρη, στο φουαγιέ του θεάτρου. Εκεί οι άνθρωποι είναι απλοί, εδώ νομίζουμε ότι κάποιοι είμαστε.

Μίλησες στο Νικόλας Κέιτζ, του συστήθηκες;

Όχι δεν του μίλησα, ντράπηκα πάρα πολύ. Ήρθαμε μούρη με μούρη, κοιταχτήκαμε και δεν τόλμησα να του μιλήσω, κώλωσα, τι να πω; Εδώ νομίζουμε ότι είμαστε οι σούπερ σταρς της υφηλίου και ναι υπάρχουν αυτοκρατορικές συμπεριφορές μερικές φορές.

Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

Είναι θέμα παιδείας, κόμπλεξ, ότι ο άλλος όταν πετυχαίνει να γίνει γνωστός, λέει: “Τώρα θα δείτε, ήρθε η ώρα μου”, “Τώρα θα πληρώσετε ότι σκ@τ@ έχω φάει στα μούτρα τόσα χρόνια”. Αυτά είναι απωθημένα και θέματα εσωτερικής αναζήτησης και δουλειάς. Όσο πιο χορτασμένος είσαι τόσο πιο ήρεμος άνθρωπος είσαι.

Που θα σε δούμε το χειμώνα;

Στο θέατρο “Παλλάς”, στο έργο « Ή ζωή του Ωνάση», με το Σταμάτη Φασουλή στο κείμενο, στη σκηνοθεσία, αλλά και να τον υποδύεται, θα είμαι και στο παιδικό που θα γίνει στο “Παλλάς”, μια παραγωγή του Φωκά Ευαγγελινού με μια ιστορία από το έργο “Η ψαρόσουπα”.