Μάρκος Σεφερλής: Με Λυσιστράτη στην Επίδαυρο;

Μάρκος Σεφερλής: Με Λυσιστράτη στην Επίδαυρο;

Ο Μάρκος Σεφερλής παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό People και μίλησε για ολα. Μέσα όσα είπε αναφέρθηκε και στα τα πλάνα που κάνει για την επόμενη σεζόν, μια παράσταση stand up comedy που ετοιμάζει αλλά και το στοίχημα της Λυσιστράτης.

Τόσα χρόνια πρωταγωνιστής. Έχεις σκεφτεί όμως να κάνεις και κάτι άλλο; Μια συνεργασία;

Με μεγάλη χαρά. Θα ήθελα πολύ. Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία μου προταθεί. Η αλήθεια είναι ότι τράβηξα λίγο μοναχικό δρόμο γιατί βίωσα μια απόρριψη από κάποιους συναδέλφους στην αρχή. Όταν είχα επιτυχία με περιθωριοποιήσανε. Είμαι όμως ανοιχτός σε προτάσεις και φροντίζω χρόνο με το χρόνο να εξελίσσω το ίδιο μου το προϊόν. Σίγουρα ψάχνομαι κι έχω πράγματα στο μυαλό μου. Φέτος το χειμώνα δηλαδή εκτός από την παράσταση θα κάνω κι ένα stand up comedy κάθε Δευτέρα όπου θα υποδύομαι τον Θεό που υποτίθεται ότι έχει μπει στο σώμα μου.

Δράμα θα μπορούσες να κάνεις;

Σε πληροφορώ ότι στη σχολή μου έλεγαν ότι είμαι πιο καλός στα δραματικά κείμενα. Δράμα δεν θα έκανα γιατί δεν με αφορά. Γενικά δε θέλω να κάνω κάτι τελείως διαφορετικό για να αποδείξω ότι μπορώ να κάνω κι αυτό ή για να πείσω κάποιους από το χώρο.

Πιστεύεις ότι οι άνθρωποι του χώρου σε είδαν με άλλο μάτι μετά τις κριτικές του Γεωργουσόπουλου οι οποίες ήταν αποθεωτικές;

Την ίδια – καλή- εντύπωση για μένα είχαν και πριν πιστεύω, αλλά μετά τις κριτικές του Γεωγουσόπουλου απενοχοποιήθηκαν. Δεν φοβούνται δηλαδή να πουν «μου αρέσει ο Σεφερλής». Δεν άλλαξε κάτι στα μάτια τους, αν έχω δηλαδή ταλέντο ή όχι. Ήξεραν από πριν τι κάνω και για ποιο λόγο έχω τον κόσμο που έχω. Κάποιοι απλά φοβόντουσαν να το πουν.

Θα ήθελες να παίξεις σε πιο κλασσικά κείμενα;. Για παράδειγμα Αριστοφάνη;

Θα ήθελα να κάνω Αριστοφάνη και είναι και στα σκαριά αλλά από τη δική μου οπτική γωνία, δηλαδή όχι με τόση αθυροστομία και με τόση μοντέρνα άποψη. Θα μου άρεσε ένα πιο κλασσικό ανέβασμα από όλες τις πλευρές. Η Λυσιστράτη είναι ένας ρόλος που τον θέλω πολύ. Θα ήθελα λοιπόν να πάω στην Επίδαυρο όχι για να καταξιωθώ, απλά πιστεύω ότι είναι ένας λόγος για να έρθει κόσμος στην Επίδαυρο που δεν πάει και συχνά. Από την άλλη αν δεν γίνει και ποτέ, δεν θα είναι και ένα όνειρο που θα μείνει ανεκπλήρωτο.