Μάρκος Σεφερλής: “Δεν μπλέκω σε ίντριγκες για να διαφημίσω τη δουλειά μου”

Μάρκος Σεφερλής: “Δεν μπλέκω σε ίντριγκες για να διαφημίσω τη δουλειά μου”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Λοιπόν, Μάρκος Σεφερλής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις επιθετικές συμπεριφορές που εισπράττει όλα αυτά τα χρόνια.

Το επάγγελμα του ηθοποιού πάντα είχε μεγαλύτερη ανασφάλεια από κάποια άλλα, δεδομένου ότι όλοι αναζητούν δουλειά κάθε τρεις ή έξι μήνες. Εσύ δεν έχεις αυτό το πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια.

Όχι, δεν έχω αυτό το πρόβλημα κι αυτό είναι κάτι ακόμα το οποίο δεν μου συγχωρούν, επειδή είμαι ένας ηθοποιός που δουλεύω χειμώνα-καλοκαίρι κι ευτυχώς πάει καλά η δουλειά. Στην Ελλάδα αυτό είναι πρόβλημα: το να βλέπεις κάποιον να είναι καλά στη ζωή του. Δεν προσπαθείς να του μοιάσεις, γιατί αυτό είναι δύσκολο και κουραστικό. Θέλεις και χαίρεσαι να μην πάει καλά. Οι γονείς μου δούλευαν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να έχουμε τα απαραίτητα, να μεγαλώσουμε όσο καλύτερα γίνεται και τους θαύμαζα γι’ αυτό. Δουλεύω πρωί και βράδυ, κάτι που μου δίνει ζωή. Προσπαθώ να πετύχω πράγματα μόνο με τη δουλειά μου, με κανέναν άλλο τρόπο. Δεν μπλέκω σε ίντριγκες για να διαφημίσω τη δουλειά μου.

Αισθάνεσαι ότι σου επιτίθενται και αμύνεσαι πάντα;

Φαίνεται αυτό, δεν το αισθάνομαι μόνο, αλλά κι αυτό είναι ένα παιχνίδι που το ξέρω. Όταν υπάρχεις για πολλά χρόνια και σου επιτίθενται, σημαίνει ότι κάτι κάνεις καλά.

Δεν σε στεναχωρεί όλη αυτή η διαδικασία συνέχεια;

Άνθρωπος είμαι, έχω συναισθήματα, είμαι ειλικρινής, κι αυτό είναι ένα δυνατό μου «όπλο», που δεν μου το συγχωρούν. Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι να κρύψω τα συναισθήματα μου. Είμαι τόσο καθαρός που δεν φοβάμαι τίποτα. Το ότι μου επιτίθενται συχνά, όλα αυτά τα χρόνια, σημαίνει ότι δεν είμαι αδιάφορος, υπάρχω για κάποιο λόγο. Έχω παίξει σε χιλιάδες κόσμου μπροστά και δεν έχω φοβηθεί τίποτα. Ίσως να ενοχλεί και ο πολύς κόσμος που με ακολουθεί, αλλά τι να κάνουμε;