Μάθε και εσύ το λόγος που δεν κυκλοφόρησε ακόμη το βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου

Μάθε και εσύ το λόγος που δεν κυκλοφόρησε ακόμη το βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Down Town, μεταξύ άλλων, μίλησε για το βιβλίο που ετοιμάζει και τον λόγο που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη.

Τι έγινε με το βιβλίο σου και δεν βγήκε ακόμα;

Καθυστέρησε το βιβλίο μου γιατί σε ένα ταξίδι με τη συνεργάτιδα μου στη Σκιάθο βρήκαμε την τελευταία στιγμή περισσότερο υλικό, γιατί συνομιλήσαμε με φίλους μου, συγγενείς, ανθρώπους της οικογένειας μου και προσθέσαμε περισσότερο υλικό για πράγματα που είχαν να κάνουν με την προσωπική μου ζωή και το περιβάλλον μου.

Τώρα που ξανάζησες κάποια πράγματα της ζωής σου λόγω του βιβλίου πώς τα αντιμετώπισες;

Είναι κάτι σαν ομολογία, γιατί μέσα στο βιβλίο θα γράφω πράγματα που δεν γνωρίζουν άλλοι, ούτε άτομα από το στενό μου περιβάλλον. Είναι λίγο ωμό το βιβλίο μου. Έχω ζήσει κάποια πράγματα και τα γράφω έτσι γιατί έτσι πρέπει να γραφτούν. Ωμά. Γράφω πράγματα που έχω ζήσει, που έχω κάνει και δεν ντρέπομαι γι’ αυτά. Με ξέρει πολύς κόσμος και θέλω μέσα από το βιβλίο μου να συστηθώ καλύτερα, σε βάθος. Να με γνωρίσουν λίγο πιο πραγματικά.

Υπήρχαν πράγματα που σκέφτηκες δυο φορές αν πρέπει να τα βάλεις ή να τα πετάξεις;

Ναι, υπήρξαν περιστατικά -όχι πολλά -, κάποια που είχαν να κάνουν με την οικογένεια μου. Υπήρξαν πράγματα που γράψαμε και όταν τα διάβασα, σκέφτηκα να τα αφαιρέσω. Μετά όμως είπα «όχι, δεν θα τα αφαιρέσω, θα τα αφήσω έτσι». Ξέρεις, το «σε όποιον αρέσουμε» δεν είναι εγωιστικό, γιατί τουλάχιστον εάν αρέσεις σε κάποιους, να τους αρέσεις γι’ αυτό που είσαι και ήσουν.