Μάθε και εσύ σε ποιους είχε γίνει πρόταση να πρωταγωνιστήσουν στο Brokeback Mountain, πριν τον Jake Gyllenhaal και Heath Ledger

Μάθε και εσύ σε  ποιους είχε γίνει πρόταση να πρωταγωνιστήσουν στο Brokeback Mountain, πριν τον Jake Gyllenhaal και Heath Ledger

Tο Brokeback Mountain αποτελεί μία από τις κορυφαίες ταινίες του ξένου κινηματογράφου, με το Jake Gyllenhaal και το Heath Ledger να ερμήνευσαν εξαιρετικά τους ρόλους τους στην ιστορία που ύμνησε τον ομοφυλοφιλικό έρωτα που μέχρι και σήμερα έχουν μείνει αξέχαστοι στο κοινό.

Μετά από 13 χρόνια, ο σκηνοθέτης Gus Van Sant που έδωσε συνέντευξη στο IndieWire αποκάλυψε σε ποιους ηθοποιούς είχε γίνει πρόταση πριν τον Gyllenhaal και τον Ledger.

«Κανείς δεν ήθελε να παίξει στην ταινία. Έχω δουλέψει πάνω σ’ αυτή και κατάλαβα ότι χρειάζονταν ένα ισχυρό καστ, από διάσημους ηθοποιούς. Αυτό όμως δεν λειτούργησε. Ζήτησα από τους συνήθεις ύποπτους, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Matt Damon, Philipp Rahn. Όλοι είπαν όχι» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Την είδηση, μάλιστα, επιβεβαίωσαν και οι παραγωγοί της ταινίας Diana Ossana και Τζέιμς Στκέμους, με email τους στο IndieWire. «Ναι όλοι αυτοί οι νέοι κύριοι (εκείνη την εποχή) απέρριψαν την ταινία για διάφορους λόγους», έγραψαν.