Λωξάντρα: Όλα όσα έγιναν στη συνέντευξη τύπου!

Λωξάντρα: Όλα όσα έγιναν στη συνέντευξη τύπου!

Μια μέρα πριν την μεγάλη  πρεμιέρα, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου της παράστασης Λωξάντρα που σκηνοθετεί ο Σωτήρης Χατζάκης, ο οποίος έχει κάνει τεράστιες επιτυχίες στο παρελθόν.

Στο εντελώς ανακαινισμένο θέατρο Βεάκη ετοιμάζεται αυτή η φιλόδοξη δουλειά, με σκοπό να μαγέψει κοινό και κριτικούς.

Ένας εξαίρετος θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Ελένη Τσαλιγοπούλου (τραγουδίστρια Ευθαλία).

Η παράσταση προσπαθεί να μας ζωντανέψει μια παλιά, ξεχασμένη Ελλάδα για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν και οι καινούργιοι.

Τέλη 19ου αιώνα-αρχές 20ου. Μια μεσοαστική ελληνική οικογένεια της Κωνσταντινούπολης ζει τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές της καθημερινότητάς, με φόντο τα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Στον πυρήνα της, η κοκόνα Λωξάντρα.

Μια λαϊκή γυναίκα που έχει αγάπη για τη ζωή και τους γύρω της. Πανέξυπνη, στοργική, αλλά και χαρισματική μαγείρισσα. Σημειώστε ένα από τα μυστικά της: «Τη σαρδέλα καλά να τη λαδώσεις πρέπει και μετά πάνω σε κληματόφυλλα να την ψήσεις-όλα εγώ θα σε τα λέω;». Στην παράσταση θ’ αποκαλύψει περισσότερα!

Η Λωξάντρα δεν είναι γέννημα συγγραφικής φαντασίας, αλλά πρόσωπο υπαρκτό. Συγκεκριμένα, η γιαγιά της Μαρίας Ιορδανίδου. Η τελευταία το 1962 και σε ηλικία 65 χρονών μετέφερε στο ομώνυμο μυθιστόρημα την ιστορία αυτής της δυναμικής γυναίκας, περιγράφοντας παράλληλα με χιούμορ και ζηλευτή ζωντάνια τα έθιμα και τη ζωή των Ελλήνων της Πόλης.

Το Gpop.gr βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου της παράστασης και εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες για τους αναγνώστες του.