Λουκανικοπιτάκια με πικάντικο λουκάνικο

loukanikopitakia.jpg

Το αγαπημένο σνακ των παιδικών στην πιο “ενήλικη” εκδοχή του γίνεται με πικάντικα λουκάνικα και συνοδεύει εξαιρετικά το κρασί.

Μερίδες: για 18-20 κομμάτια

Χρόνος προετοιμασίας: 20′

Χρόνος μαγειρέματος: 45′

Έτοιμο σε: 1:5 ‘

Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
3 χωριάτικα λουκάνικα με πράσο, μακριά
½ φλιτζάνι κέτσαπ
2 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
½ φλιτζάνι σουσάμι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χαράζετε ελαφρά τα λουκάνικα και τα βάζετε σε ένα ταψάκι. Ψήνετε για 15 λεπτά στο φούρνο. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 2
Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κέτσαπ, την μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το μίγμα πάνω στο φύλλο και το απλώνετε καλά με ένα πινέλο.

Βήμα 3
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τη σφολιάτα (από την στενή πλευρά) σε 3 λωρίδες. Τοποθετείτε σε κάθε λωρίδα από ένα λουκάνικο και τυλίγετε σε ρολό.

Βήμα 4
Τυλίγετε τα ρολά με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξουν. Βγάζετε τα ρολά από το ψυγείο, αφαιρείτε με προσοχή τη διάφανη μεμβράνη και κόβετε το κάθε ρολό σε 6-7 κομμάτια.

Βήμα 5
Στρώνετε ένα ρηχό ταψί (ή μια λαμαρίνα φούρνου) με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αραδιάζετε πάνω τα λουκανικοπιτάκια, σε απόσταση μεταξύ τους. Τα αλείφετε με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα λουκανικοπιτάκια. Τα σερβίρετε χλιαρά.

Πηγή: Olivemagazine.gr