ΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

ΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η ΚΡΗΤΗ & Ο ΠΟΝΤΟΣ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΝ

«Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ»

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου και όχι σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου όπως ήταν προγραμματισμένο, η Κρήτη και ο Πόντος ανταμώνουν στο Θέατρο Βράχων, λόγω κακοκαιρίας.

Η Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Μεγαλακάκη και ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Πυρρίχιος Ακαδημία» θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με μουσικές, τραγούδια και χορούς από την Κρήτη και τον Πόντο με τίτλο «Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ» εμπνευσμένο από μια φράση του Νίκου Καζαντζάκη.

Μια φράση άκρως επίκαιρη η οποία, σαν ένα ανοιχτό παράθυρο επικοινωνίας του παρελθόντος με το μέλλον, ενέπνευσε τα δύο αδέλφια από την  Κρήτη και δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννη & Γιώργο Μεγαλακάκη και την ομάδα των επίλεκτων χορευτών και μουσικών τους καθώς και  τον Πολιτιστικό Οργανισμό Πυρρίχιος Ακαδημία με υπεύθυνο τον Όμηρο Παχατουρίδη να ενωθούν και δημιουργήσουν μία ιδιαίτερη μουσικοχορευτική παράσταση.

Μία πρωτότυπη παράσταση γεμάτη συγκίνηση στην οποία η Κρήτη και ο Πόντος ανταμώνει χορευτικά και μουσικά δημιουργώντας μία μουσικοχορευτική πανδαισία.

Η κρητική και η ποντιακή λύρα, τα βήματα των χορών από τους δύο ιστορικούς τόπους, τα τραγούδια και οι εντυπωσιακοί αυτοσχεδιασμοί συνθέτουν ένα θέαμα μοναδικό.

Η χορευτική σύμπραξη Κρητών και Ποντίων γράφει την δική της ιστορία υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η τέχνη του ελληνικού χορού μπορεί να δώσει το δικό της ισχυρό μήνυμα και απάντηση στην σύγχρονη απαισιοδοξία η οποία επικρατεί στους λαούς της γης. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πολιτισμός ενώνει ή οφείλει να ενώνει τους ανθρώπους και τους λαούς.

 

Συντελεστές:

Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών

Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη

 

Πολιτιστικός Οργανισμός «Πυρρίχιος Ακαδημία»

Υπεύθυνος διδασκαλίας: Όμηρος Παχατουρίδης

 

Μουσικοί:

Ανδρέας Γεωργιλάκηςλαούτο, τραγούδι

Μανώλης  Φλουρήςκρητική λύρα

Συμεών Γιουσμάςκιθάρα

Μάριος Μαρνελάκηςμπάσο

Ανέστης Ιωακειμίδης  – ποντιακή λύρα,τραγούδι

Χριστόφορος Κοσμίδης ποντιακός άσκαυλος

Περικλής Κατσώτηςνταούλι

Ανδρέας Κούτσηςλαούτο

Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια της παράστασης θα διατεθούν στην στήριξη των προσπαθειών της Εθελοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης  Κέντρο Ερευνών ΡΙΖΕΣ σκοπός του οποίου είναι:
– η πρόνοια ενηλίκων υιοθετημένων ατόμων που αναζητούν τις ρίζες τους και
– η προαγωγή της έννοιας της αναδοχής και της υιοθεσίας ως ιδιαίτερη κοινωνική πρακτική στο χώρο της Παιδικής Προστασίας.

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Προπώληση: Γραφεία Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού

Ευαγγελικής Σχολής 26, Βύρωνας, 6ος όροφος

ώρες 11:00-14:00 (εκτός Σ/Κ)

Ταμείο Θεάτρου Βράχων ώρες 12:00-20:00

Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα ώρες 11:00-19:00

 

Στον διαδικτυακό ιστότοπο του Φεστιβάλ www.festivalvraxon.gr