Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Η αποκάλυψη για το πρόβλημα υγείας του ενάμιση μήνα πριν

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Η αποκάλυψη για το πρόβλημα υγείας του ενάμιση μήνα πριν

Θλίψη προκάλεσε η ξαφνική είδηση του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, σε ηλικία μόλις 63 ετών.

Ο καλλιτέχνης στην τελευταία του μεγάλη συνέντευξη, ενάμιση περίπου μήνα πριν, είχε μιλήσει στο Grande και μεταξύ άλλων, είχε αναφερθεί στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε με την καρδιά του.

Έχετε περάσει και εσείς κατάθλιψη. Τι σας την προκάλεσε;

Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ένα πρόβλημα καρδιακό που πλέον το ξεπέρασα. Και ξέρεις, αυτό σου δημιουργεί κατάθλιψη εκ των πραγμάτων. Και μάλιστα η δικιά μου τότε, ήταν μανιοκατάθλιψη. Δεν είναι το ίδιο. Με την μανιοκατάθλιψη αισθάνεσαι ότι είναι κοντά ο θάνατο. Και αυτό σε τρομάζει. Το ξεπέρασα, έκανα και ό,τι έπρεπε να κάνω για την υγεία μου και το ξεπέρασα. Αλλά μήπως ελέγχεται η κατάθλιψη; Όλος ο κόσμος χάπια παίρνει. Οι περισσότερες μορφές κατάθλιψης έχουν αιτία. Αν κάτσεις και σκεφτείς λίγο, καταλαβαίνεις για ποιο λόγο υπάρχει. Αν δεν έχει λεφτά ο κόσμος να πληρώσει τα έξοδα του, τα χρέη του, παθαίνει κατάθλιψη…»

Οι δυσκολίες ή οι επιτυχίες «φτιάχνουν χαρακτήρα», διαμορφώνουν την προσωπικότητα μας;

Η αποτυχία σου φτιάχνει την προσωπικότητα, αλλά στην καταρρακώνει κιόλας. Είναι πολύ δύσκολο πράγμα να το διαχειριστείς. Η επιτυχία σε κάνει να είσαι καβαλημένος και αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο να το διαχειριστείς.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.