Κώστας Βουτσάς: “Η ζωή μου είναι το θέατρο” Αποκλειστική συνέντευξη!

Κώστας Βουτσάς: "Η ζωή μου είναι το θέατρο" Αποκλειστική συνέντευξη!

Συνέντευξη: Μάριος Κωνσταντόπουλος

Τον αγαπήσαμε μέσα από τις ταινίες του παλιού κινηματογράφου και συνεχίζουμε να τον απολαμβάνουμε μέχρι και σήμερα μέσα από το θέατρο και τη τηλεόραση.

Ο λόγος για τον “ακούραστο” Κώστα Βουτσά, ο οποίος κλέβει τις εντυπώσεις όπου και αν εμφανίζεται.

Το φετινό χειμώνα, ο αγαπημένος ηθοποιός συμμετέχει στην παράσταση «Χτυποκάρδια στο θρανίο» στο θέατρο Ήβη, πλάι στη καλή του φίλη και συνεργάτιδα Μάρω Κοντού, αλλά και πολλούς ακόμα, εξαίρετους ηθοποιούς.

Ο Κώστας Βουτσάς μίλησε αποκλειστικά στο GPOP.GR για το συγκεκριμένο έργο, για την γυναίκα του Αλίκη και το γιο του Φοίβο, αλλά δίνει και μία συμβουλή στα παιδιά που ξεκινούν τώρα την υποκριτική.

Χτυποκάρδια στο θρανίο, έχετε αυτό το χειμώνα, πώς νιώθετε για αυτή την παράσταση;

Πάρα πολύ ευχαριστημένος για να ‘μαι εδώ πέρα, είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί είμαι στο θέατρο, στη ζωή. Η ζωή μου είναι το θέατρο, είμαι 70 χρόνια στο θέατρο, είμαι πολύ ευτυχισμένος που συνεχίζω και είμαι ακόμα ηθοποιός και θα είμαι ακόμα, και σε παιδικό παίζω και ταινίες κάνω, προετοιμάζω και σίριαλ.

Είμαι συνέχεια σε μια ενέργεια και αυτό είναι ζωή, άμα κάθεσαι αρρωσταίνεις, εμένα μ’ αρέσει στη κίνηση, δε με νοιάζει καθόλου, καμία αρρώστια.

Δε κουράζεστε καθόλου από όλα αυτά που κάνετε;

Δε κουράζεσαι, το θέατρο είναι ζωή, με ξεκουράζει. Έρχομαι στο θέατρο και παίρνω ζωντάνια, χαρά.

Την ηλικία σας την λέτε;

70 χρόνια κάνω στο θέατρο, 87 χρονών είμαι.

Η συνεργασία σε αυτή τη παράσταση πώς προέκυψε;

Με φωνάξανε και παίζω το ρόλο του Παπαγιαννόπουλου, όπου συννενοηθήκαμε. Με τον Λαζόπουλο, είμαστε φίλοι χρόνια, τον εκτιμώ και τον θαυμάζω είναι σπουδαίος ηθοποιός και ο πιο σπουδαίος σκηνοθέτης. Είναι πολύ καλός, μας έχει κάνει πράγματα που εγώ δε φανταζόμουν ποτέ. Έχει κάνει μια παράσταση τέλεια.

Έχετε και τον Φοίβο στο σπίτι..

Είμαι ευτυχισμένος  με το παιδί, έχω 3 κόρες, 3 εγγονές, 2 ανίψια και έχω και τον Φοίβο ο οποίος μας κάνει τη ζωή τρεισχαριτωμένη, τρεισχαρούμενη και ζούμε μια ευτυχισμένη ζωή με την Αλίκη μου. Την γυναίκα μου την αγαπώ πάρα πολύ, είναι και αυτή δραστήρια έχει 3 παιδικά θέατρα, παίζω στο ένα εγώ.

Πώς ήτανε οι κόρες σας μετά τη γέννηση του Φοίβου;

Είναι πολύ χαρούμενες για αυτό, γιατί είναι ένα παιδί που το αγαπάς αμέσως και οι κόρες μου είναι πολύ σπουδαία κορίτσια και τα αγαπώ και με αγαπάνε, είναι παντρεμένες έχουν και παιδιά μου κάνανε και εγγόνια.

Τα παιδάκια πώς τα βλέπετε όταν παίζετε στο παιδικό θέατρο;

Είμαι πολύ χαρούμενος. Μετά στο τέλος της παράστασης βγάζω φωτογραφίες με τα παιδιά, ανεβαίνουν τα σχολεία πάνω και βγάζω φωτογραφίες και είναι όλα τρεισχαριτωμένα, πολύ χαρούμενα με βλέπουν γελάνε είμαι τρεισευτυχισμένος και περνάμε πολύ ωραία. Εγώ νιώθω μεγάλη ευτυχία.

Τώρα είπατε θα κάνετε και κάποιο σίριαλ, επιστρέφετε στην τηλεόραση, μπορείτε να μας πείτε κάποια πράγματα πάνω σε αυτό;

Θα κάνω κάτι σκετσάκια το έχω ετοιμάσει να πάω να το δείξω σε κάποια κανάλια να το παίξουμε.

Έχετε κάποιο απωθημένο σε αυτά τα 70 χρόνια που παίζετε;

Όχι, παίζω σε πράγματα που αρέσουν σε εμένα, παίζω συνέχεια είμαι στο θέατρο συνέχεια, είναι η ευτυχία μου.

Έχουν περάσει πολλές γυναίκες απ’ τη ζωή σας..

Στη ζωή μου ήταν γυναίκες και θέατρο τίποτα άλλο, ούτε έχω καπνίσει, ούτε ναρκωτικά ούτε τζόγο, μόνο οι γυναίκες και το θέατρο.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσετε μια συμβουλή στα νέα παιδιά που αρχίζουν τώρα το θέατρο!

Να αφοσιώνονται στο θέατρο, να δουλέψουνε και η επιτυχία γίνεται με τα όχι και όχι με τα ναι. Η δουλεία μας γίνεται με τα όχι γιατί είσαι άγνωστος, κάποια στιγμή κάνεις κάτι και γίνεται επιτυχία, πέφτουν όλοι πάνω σου.

Ο Κώστας Βουτσάς με τον δημοσιογράφο του site μας Μάριο Κωνσταντόπουλο