Κως: Στα 6,6 Ρίχτερ αναθεωρήθηκε ο σεισμός. Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Κως: Στα 6,6 Ρίχτερ αναθεωρήθηκε ο σεισμός. Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Αναθεωρήθηκε προς τα πάνω ο ισχυρότατος σεισμός που έπληξε την Κω, 31 λεπτά μετά τη μία τα ξημερώματα, μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (όπως αναθεωρήθηκε το μέγεθος από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών) στον θαλάσσιο χώρο Β/Α της Κω μεταξύ των ακτών της Κω και της Τουρκίας και μάλιστα ήταν επιφανειακός. Έκτοτε έχουν σημειωθεί έως και 200 μετασεισμοί, εκ των οποίων οι 15 είναι μεγαλύτεροι των 4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη, είναι μεγάλη η πιθανότητα να πρόκειται για τον κύριο σεισμό αυτόν που σημειώθηκε δηλαδή στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, υπήρξε και τσουνάμι, με ύψωση της θάλασσας κατά περίπου 60 εκατοστά, την ώρα του σεισμού. Σύμφωνα με σεισμολόγους του Γεωδυναμικού η σεισμική ακολουθία αναμένεται να κρατήσει έως και 6 μήνες, ενώ θα πρέπει να αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί άνω των 5 Ρίχτερ ίσως και έως 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση, τα ξημερώματα της Παρασκευής, κατέρρευσε η οροφή και ένα τοίχος σε μπαράκι στην παλιά πόλη του νησιού, με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν οι θαμώνες. Μέχρι στιγμής είναι το μόνο σημείο που έχει κληθεί και έχει επιχειρήσει απεγκλωβισμούς η Πυροσβεστική στο νησί, από το οποίο ανέσυρε δύο άντρες νεκρούς, έναν 39χρονο Τούρκο και έναν 22χρονο Σουηδό.

Στο νοσοκομείο, από την ίδια περιοχή, μεταφέρθηκαν ακόμα 7 σοβαρά τραυματισμένοι, εκ των οποίων ο ένας έχει ακρωτηριαστεί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr