Κυκλοφόρησε τεύχος του Newsweek με την Hillary Clinton ως πρόεδρο στο εξώφυλλο

Κυκλοφόρησε τεύχος του Newsweek με την Hillary Clinton ως πρόεδρο στο εξώφυλλο

Θύμα της εκλογικής ανατροπής στις ΗΠΑ, που έφερε τον Donald Trump στον Λευκό Οίκο, έπεσε η εταιρεία διανομής του περιοδικού Newsweek, καθώς κυκλοφόρησε τεύχη που είχαν εξώφυλλο την Hillary Clinton ως… πρόεδρο!

Θέλοντας να είναι έτοιμο για παν ενδεχόμενο, όπως και πολλά άλλα έντυπα, το περιοδικό είχε ετοιμάσει δύο εκδοχές του τεύχους, μία με κάθε «μονομάχο». Η γκάφα έγινε στη συνέχεια, από την Topix Media, η οποία διένειμε το τεύχος με εξώφυλλο την υποψήφια των Δημοκρατικών, θεωρώντας πως αυτή θα ήταν η νικήτρια των εκλογών.

«Η Κυρία Πρόεδρος: το ιστορικό ταξίδι της Hillary Clinton προς τον Λευκό Οίκο» , γράφει το εξώφυλλο του λανθασμένου τεύχους, το οποίο, μεταξύ άλλων, σχολιάζει την μοναδικότητα των εκλογών, καθώς «μια γυναίκα υποψήφιος αντιμετώπισε έναν δημαγωγό ο οποίος έφτασε σε πρωτόγνωρα για την αμερικανική πολιτική σκηνή επίπεδα κατά την προεκλογική εκστρατεία». Επίσης, αναφέρει πως «η εκλεγμένη πρόεδρος των ΗΠΑ “πήγε ψηλά”, ενώ ο αντίπαλός της και οι υποστηρικτές του έπεσαν όσο πιο χαμηλά γινόταν», αλλά και ότι «οι Αμερικανοί απέρριψαν τον φόβο και τον εμποτισμένο στο μισός συντηρητισμό που έγινε σημαία του Donald Trump».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα λάθος αντίτυπα που κυκλοφόρησαν ανέρχονται σε 125.000, τα οποία οι υπεύθυνοι τρέχουν να… μαζέψουν, αν και πολλά έχουν αγοραστεί και έχουν γίνει viral στα social media.