Κουρουμπλής: Έλεγχος για όλους τους υπερθεματιστές των αδειών

Κουρουμπλής: Έλεγχος για όλους τους υπερθεματιστές των αδειών

«Να μας καταθέσει ο κ. Στουρνάρας, όλα τα στοιχεία. Τι έχει γίνει με την Τράπεζα Αττικής, όλα αυτά τα χρόνια. Το απαιτούμε, ναι, το απαιτώ εγώ και με δημόσια τοποθέτηση» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό “ΒΗΜΑ” πρόσθεσε για τον κ. Καλογρίτσα: «Ο κύριος αυτός, λοιπόν, ο οποίος αν αποδειχθεί ότι τα πράγματα είναι έτσι, θα πληρώσει τρία εκατομμύρια, που έχουν δοθεί ήδη και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι… τέτοιες διασφαλίσεις έκανε αυτή η κυβέρνηση».

Σε ερώτηση, αν εκείνοι που τον ανακήρυξαν υπερθεματιστή, έχουν ευθύνη είπε: «Βεβαίως, αν αποδειχθούν στοιχεία, βεβαίως, έχουν ευθύνη. Και ποινικές και πολιτικές».

Στη συνέχεια έκανε διευκρινιστική δήλωση για την αναφορά του σε ποινικές και πολιτικές ευθύνες σχετικά με τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, σε σχέση με τον κ. Καλογρίτσα:

“Αυτό που ξεκάθαρα εννοούσα είναι ότι σε όσους εκ των υπερθεματιστών έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και σε οποιοδήποτε χρονικό στάδιο αποδειχθεί ότι δεν πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, θα αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες”, σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Στις ερωτήσεις για την υπόθεση Καλογρίτσα αρνήθηκε να κάνει ερμηνείες, λέγοντας ότι “οι υπεύθυνοι στον δημόσιο λόγο μιλούν με πορίσματα”. Η απάντηση ότι “θα πληρώσει τα τρία εκατομμύρια της εγγυητικής, που έχουν δοθεί ήδη, και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι” δόθηκε αφότου αποσαφηνίστηκε ότι όλα αυτά θα πρέπει να αποδειχθούν με στοιχεία και μέσω των πορισμάτων.

Πηγή: News247.gr