Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Κορονοϊός - Νέα μέτρα: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με “φόντο” την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

«Υποχρεωτικά μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων από αύριο έως και τις 18 Αυγούστου» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πρώτον, η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες. Δεύτερον, η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες με τα μέτρα που διαδοχικά πήρε στις πύλες εισόδου της χώρας. Εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός στο εσωτερικό και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορονοϊό. Τέταρτον, ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα. Πέμπτον, η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας».