Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Σε ποιες περιοχές θα κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από τα μεσάνυχτα

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Σε ποιες περιοχές θα κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από τα μεσάνυχτα

Ο κορονοϊός είναι εδώ και τα αυξανόμενα κρούσματα έκανε την κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του ιού στην επικράτεια. Έτσι το μεσημέρι της Δευτέρας η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον κορονοϊό.

  • Αναβάλλεται η ΔΕΘ. Ο Πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη ομιλία, σε περιορισμένο ακροατήριο στις 5 Σεπτεμβρίου.
  • Αποφασίστηκε από 17/8 η είσοδος στην Ελλάδα να γίνεται με αρνητικό τεστ μέχρι 72 ώρες πριν για πτήσεις από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία
  • Στα χερσαία σύνορα από 17/8 η είσοδος θα γίνεται με επίδειξη αρνητικού τεστ για όλους τους εισερχόμενους. Αφορά και τους Έλληνες πολίτες και όσους έχουν άδεια διαμονής.
  • Από τις 16 Αυγούστου μπαίνει πλαφόν στην Κακκαβιά. Θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.
  • Απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

-Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
– Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
– Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων