Κορονοϊός – Άρση μέτρων: Διαβάστε αναλυτικά τους λόγους που τα γυμναστήρια θα ανοίξουν τελευταία

Κορονοϊός - Άρση μέτρων: Διαβάστε αναλυτικά τους λόγους που τα γυμναστήρια θα ανοίξουν τελευταία

Ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού (ΔΥΓ) του ΓΕΑ, υποπτέραρχος και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ρωτήθηκε για το πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας. Ο ίδιος εξήγησε αναλυτικά για ποιους λόγους καθυστερεί το άνοιγμά τους.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χατζηγεωργίου: «Θεωρώ ότι δεν έχει τελειώσει το θέμα του κορονοϊού, όλες οι ενδείξεις είναι ότι θα συνεχίσει να είναι μαζί μας για πολλούς μήνες ακόμη, για να μην μιλήσουμε για μεγαλύτερα διαστήματα.

Σίγουρα ευνοεί την κατάσταση της μείωσης της μεταδοτικότητας η καλοκαιρία, ο ήλιος και η χαμηλή υγρασία. Τώρα, πόσο γρήγορα θα τρέξουμε για να ανοίξουν και οι υπόλοιπες δομές που είπατε, δεν μπορώ αυτό να το πω εγώ.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι δύο διαφορετικά πράγματα τα ξενοδοχεία από τα γυμναστήρια. Τα γυμναστήρια, είναι χώρος που έχει υψηλό ρίσκο, είναι πολλοί άνθρωποι μαζί, οι αναπνοές είναι έντονες και η εκπομπή σωματιδίων της αναπνοής γίνεται σε μεγάλο βαθμό.

Δεν θα θέλαμε να είναι από τους χώρους που θα ανοίξουν, παρά μόνο προς το τέλος, όταν θα είμαστε πολύ σίγουροι. Είναι και το θέμα του εξαερισμού, του κλιματισμού μέσα στον χώρο των γυμναστηρίων».