Κοπή κότινου από τη Μνημειακή Ελιά Βουβών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Κοπή κότινου από τη Μνημειακή Ελιά Βουβών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Με μια τελετή, έγινε την Παρασκευή 22 Ιουλίου η κοπή κότινου από τη Μνημειακή Ελιά των Βουβών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά  σε συνεργασία με την Τ.Κ Βουβών, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιαννης Μαλανδρακης, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Δασκαλάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Σημαντηράκης Παναγιώτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου,  ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, ο πρώην δήμαρχος Κολυμβαρίου, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, πλήθος κατοίκων, επισκεπτών αλλά και τουρίστες που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον ολόκληρο το τελετουργικό.

Η εκδήλωση περιελάμβανε την τελετή κοπής κότινου, σύμφωνα με το αρχαίο τελετουργικό, από τον χορευτικό και αθλητικό Σύλλογο «Πελασγοί» , ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας, της διοργανώτριας χώρας Βραζιλίας καθώς και  του Ολυμπιακού Ύμνου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πλατανιά είπε: «….πέρα από τον συμβολισμό που αναδεικνύεται από τη σημερινή τελετή, στέλνουμε ένα μήνυμα ειρήνης από εδώ, τις Βούβες του Δήμου Πλατανιά, σε όλον τον κόσμο, με το ιερό αυτό σύμβολο της ελιάς που θα κρατούν οι Έλληνες αθλητές μας , συνοδεύοντας την ελληνική σημαία , όταν θα  εισέρχονται, τιμητικά, ως πρώτη εθνική αποστολή στο Στάδιο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο, κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων. Μήνυμα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις σημερινές έντονα ταραγμένες εποχές.» Έπειτα επισήμανε ότι  «η συμμέτοχη του Δήμου Πλατανιά σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τέταρτη συνεχόμενη φορά  με αυτόν τον συμβολικό τρόπο αποτελεί μια ευκαιρία προβολής του πολιτισμού μας και του τόπου μας σε παγκόσμιο επίπεδο.»

Στη συνέχεια ο Γιαννης Μαλανδράκης διάβασε τον χαιρετισμό που έστειλε με επιστολή του ο Πρέσβης της Βραζιλίας Εdgart Antonio Casciano, στην Ελλάδα, στην οποία εκφράζει τη χαρά του για την εκδήλωση και προσκαλεί κάθε Έλληνα να μεταβεί στη Βραζιλία για να του ανταποδοθεί η ζεστή φιλοξενία που ένιωσαν και οι Βραζιλιανοί αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, επιπλέον εξέφρασε κάθε επιτυχία στους Έλληνες αθλητές.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης παρέλαβε στη συνέχεια τον Κότινο, τον οποίο θα παραδώσει μαζί με τον αντιδήμαρχο Νίκο Δασκαλάκη την Πέμπτη 28 Ιουλίου στον Αρχηγό της Ελληνικής Ολυμπιακής  Αποστολής Ισίδωρο Κούβελο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατά την αναχώρηση των Ελλήνων αθλητών για το Ρίο.

13700047_1209511429080722_8673163765307346291_n