«Κλειδώνει» η δοκιμαστική επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

«Κλειδώνει» η δοκιμαστική επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές
Την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εντός της επόμενης εβδομάδας προδικάζουν όλες οι παρασκηνιακές κινήσεις των προηγούμενων ημερών, ιδιαίτερα μετά το θετικό νέο για την έξοδο της χώρας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Η Δευτέρα θεωρείται ως η μέρα κατά την οποία θα ξεκινήσουν να ξετυλίγονται οι εξελίξεις, με το οικονομικό επιτελείο να φέρεται να έχει ήδη ολοκληρώσει το σχέδιο εξόδου.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει από αυτήν την ελεγχόμενη επιστροφή στις αγορές να αντλήσει ένα ποσό που θα φτάσει τα 2-4 δισ. ευρώ, με σκοπό να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον τα μισά χρήματα για να αναχρηματοδοτήσει τα ομόλογα που λήγουν στις 17 Ιουλίου.

Η έξοδος πιθανότατα θα γίνει με ένα νέο πενταετές ομόλογο το οποίο ορισμένοι κυβερνητικοί κύκλοι θέλουν να δουν να βγαίνει στην αγορά πριν από την 20η Ιουλίου και την συνεδρίαση του ΕΣ του ΔΝΤ με θέμα την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Η αξιοποίηση του μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας μετά τη συνεχή πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων θα κριθεί εν πολλοίς από το τελικό επιτόκιο που θα εξασφαλιστεί.

Διαβάστε την συνέχεια στο fortunegreece.com