Κλείνει ο μοναδικός Σύλλογος Συνδρόμου Down στην Ελλάδα

Κλείνει ο μοναδικός Σύλλογος Συνδρόμου Down στην Ελλάδα

Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου μία είδηση, που πραγματικά μόνο λύπη μπορεί να μας προκαλέσει.

Η οικονομική εξαθλίωση της χώρας μας, επηρέασε πολλούς τομείς, συλλόγους και οργανώσεις. Όπως έγινε γνωστό, ο μοναδικός Σύλλογος Συνδρόμου Down στην Ελλάδα, απειλείται να κλείσει! Ο λόγος  είναι οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και η έλλειψη βοήθειας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κος Τσιφλίκης αποκάλυψε στο alfavita.gr πως ήδη έπρεπε να έχει κλείσει από τις 12 Μαΐου. Παράλληλα συμπλήρωσε πως: «Τι λεφτά να πάρουμε από το κράτος. Το κράτος μας χρωστάει χρήματα, περίπου 13.900€ από το 2013-12014, για ένα πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπου σε διαγωνισμό προσλάβαμε για ένα σχολικό έτος 2 γυμναστές, τους πληρώσαμε από τα ταμεία μας και αφού ολοκληρωνόταν το πρόγραμμα θα παίρναμε τα χρήματα πίσω. Η Γ.Γ. Αθλητισμού δεν πλήρωσε ποτέ».

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό σύλλογο εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε όπως μπορούμε, για να συνεχιστεί το έργο του συλλόγου και να βοηθηθούν οι οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Μπορείς να βοηθήσεις με τους πιο κάτω τρόπους:

Να επισκεφθείς τα γραφεία (Καρανιβάλου 31 – Κάτω Τούμπα,Θεσσαλονίκn) να δεις από κοντά το έργο που γίνεται είτε να επικοινωνήσεις τηλεφωνικώς (2310 925 000) ή με mail (down@hol.gr), ώστε να παραλάβουν και την απόδειξη της δωρεάς.

Πηγή: www.peoplegreece.com