Κινητά χωρίς… μπαταρία για σίγουρο αποτέλεσμα!

Κινητά χωρίς… μπαταρία για σίγουρο αποτέλεσμα!

Η αναζήτηση καλύτερων μπαταριών μπορεί να είναι η υπέρτατη «κούρσα των εξοπλισμών» για τον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς τα τηλέφωνα, τα αυτοκίνητα και άλλες ενεργοβόρες συσκευές εξαπλώνονται στην καθημερινή μας ζωή. Αλλά οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Washington θέλουν να καταφέρουν να αλλάξουν εντελώς τους όρους του παιχνιδιού, κατασκευάζοντας το πρώτο κινητό τηλέφωνο χωρίς μπαταρία.

Το πρωτότυπο τηλέφωνο, το οποίο κατασκευάστηκε με εξαρτήματα «από το ράφι», τρέχει με έναν συνδυασμό ασύρματης ισχύος και μικρών ηλιακών φορτιστών. Η συσκευή μπορεί να κάνει μόνο τα βασικά: να στείλει και να λάβει φωνητικά σήματα, να δεχθεί ακουστικά, και βασικά τίποτε άλλο. Δεν έχει ούτε οθόνη, ούτε μνήμη. Μόλις η συσκευή λάβει μια εισερχόμενη κλήση, πρέπει να πατήσεις ένα κουμπί για να μιλήσεις.

Το τηλέφωνο εξαρτάται από έναν κοντινό σταθμό βάσης που μεταφέρει το σήμα στο κινητό δίκτυο, σε αυτή την περίπτωση μέσω Skype. Ο σταθμός βάσης παρέχει το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργικής ισχύος, την οποία η συσκευή συλλέγει από ραδιοσήματα.

Διαβάστε την συνέχεια στο fortunegreece.com