Κατερίνα Παπουτσάκη: “Δεν βλέπω το θέατρο ως μέσο βιοπορισμού”

Κατερίνα Παπουτσάκη: "Δεν βλέπω το θέατρο ως μέσο βιοπορισμού"

H Κατερίνα Παπουτσάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Real μεταξύ άλλων μίλησε για την μεγάλη της αγάπη, το θέατρο και αποκάλυψε ότι όσο γίνεται προσπαθεί να μην κάνει εκπτώσεις στην τέχνη της. Η ηθοποιός ρωτήθηκε γι το αν λέει «όχι» σε μεγάλα υπερθεάματα για να κάνει εναλλακτικό «χτύπημα», τη στιγμή που μπορεί να αμείβεσαι με λίγα χρήματα γι’ αυτό.

Είναι μια «πολυτέλεια» αυτή που… επιτρέπεις στον εαυτό σου;

Πες το και έτσι, είναι εσωτερική ανάγκη. ∆εν αντιμετωπίζω το θέατρο ως μέσο βιοπορισμού, που -έτσι κι αλλιώς, µε τις υπάρχουσες θεατρικές αμοιβές- δεν είναι. Πολύμηνες πρόβες χωρίς αμοιβή, οι συλλογικές συµβάσεις έχουν αντικατασταθεί από τα περίφημα ποσοστά, ώστε το ρίσκο να πηγαίνει στον ηθοποιό για όσο διάστημα διαρκούν οι παραστάσεις και μετά φτου και απ’ την αρχή. Δύσκολες μέρες για όλους, βέβαια. Έτσι, οι ηθοποιοί -µε όλα αυτά και µε τη συνεχή ανασφάλεια είναι υποχρεωμένοι να στρέφονται και σε άλλες μορφές, όπως η τηλεόραση στην καλύτερη περίπτωση ή και στην ετεροαπασχόληση στη χειρότερη!

Έχεις κάνει «εκπτώσεις» στην τέχνη σου; Έχεις υπάρξει σε πράγματα που δεν σε εξέφραζαν για να μπορέσεις να επιβιώσεις;

Ευτυχώς, σε γενικές γραμμές, δεν χρειάστηκε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν κάποιες παραγωγές στις οποίες συμμετείχα να ήταν πιο προσεγμένες.

Στη ζωή σου έχεις κάνει «εκπτώσεις» σε σχέσεις, φιλικές και μη, από την ανάγκη σου να μην είσαι μόνη σου;

Όχι!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.