Κατερίνα Ντούσκα σε Roger Waters: «Είμαι μουσικός, δεν είμαι πολιτικός»

Κατερίνα Ντούσκα σε Roger Waters: «Είμαι μουσικός, δεν είμαι πολιτικός»

Η Κατερίνα Ντούσκα θα βρεθεί στο Τελ Αβίβ προκειμένου να μας εκπροσωπήσει στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Roger Waters, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, είχε ζητήσει από την Ελληνίδα τραγουδίστρια, να μποϊκοτάρει τον φετινό διαγωνισμό.

«Κατερίνα, νομίζω ότι το να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος» ήταν τα λόγια του.

Η Κατερίνα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Antivirus, πηρε θέση στο μποϊκοτάζ που γίνεται στον φετινό διαγωνισμό ξεκαθαρίζοντας πως στα δικά της μάτια η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός φιλίας και ενότητας.

«Έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις αυτό το θέμα, το μποϊκοτάζ. Για μένα η Eurovision ήταν πάντα ένας διαγωνισμός φιλίας, ενότητας, πολυπολιτισμικότητας, αυτό πρεσβεύει σαν μουσικός διαγωνισμός, ανεξάρτητα από τη χώρα που τον φιλοξενεί κάθε χρόνο. Σαν Κατερίνα είμαι μουσικός, δεν είμαι πολιτικός, δεν μπορώ να μιλήσω για τις πράξεις καμιάς κυβέρνησης, κανενός κράτους. Σαν μουσικός θεωρώ ότι ο σκοπός της μουσικής είναι να ενώνει τον κόσμο, όχι να τον διχάζει και γι’ αυτό δεν πρέπει να λογοκρίνεται η μουσική.

Αν αυτό με ρωτάτε. Δεν έχω δει ποτέ τον διαγωνισμό να συμπεριφέρεται ρατσιστικά και να κάνει διακρίσεις. Άλλο το τι κάνουν τα κράτη. Και για αυτό θεωρώ ότι έχει αντέξει τόσο πολύ μέσα στον χρόνο η Eurovision. Το Ισραήλ πάντα συμμετείχε και αγκαλιαζόταν από αυτόν τον διαγωνισμό. Κάθε χρόνο θα φιλοξενηθεί κάπου ο διαγωνισμός, δεν είναι πολιτικό το θέμα. Σκοπός του είναι να γεφυρώνονται οι διαφορές, συμμετέχουν χώρες από τη Δύση, από την Ανατολή, πολύ διαφορετικά πολιτεύματα μεταξύ τους, διαφορετικές θρησκείες. Όλοι εκείνη τη στιγμή έρχονται κοντά, συνυπάρχουν σε έναν θεσμό, που αυτό σαν γεγονός είναι φοβερό.

Κρατάνε όλοι τη σημαία της χώρας τους σε ένα ενιαίο κοινό, ο ένας δίπλα στον άλλον και όλοι διασκεδάζουν το ίδιο. Δεν υπάρχει έχθρα. Κι εγώ, μεγαλωμένη στον Καναδά, δεν έχω συνηθίσει σε κάτι άλλο. Ήμουν σε μία σχολική τάξη 40 παιδιών, όπου σχεδόν το κάθε παιδί ήταν από διαφορετική χώρα, καταγωγή. Αυτό είναι το φυσικό μου περιβάλλον και μου αρέσει πάρα πολύ που έχουμε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, ο οποίος επεκτείνεται. Και χάρηκα πολύ επίσης, που έμαθα ότι φέτος για πρώτη φορά θα μεταδοθεί απευθείας και στον Καναδά. Είναι φοβερό» δήλωσε η τραγουδίστρια.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.