Κατερίνα Γερονικολού: «Ξέρω τα ελαττώματά μου και δεν θα τα κρύψω, αλλά δεν σημαίνει ότι θα τα προβάλω»

Κατερίνα Γερονικολού: «Ξέρω τα ελαττώματά μου και δεν θα τα κρύψω, αλλά δεν σημαίνει ότι θα τα προβάλω»

Στο Down Town Κύπρου παραχώρησε συνέντευξη η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία μεταξύ άλλων, απάντησε για το Instagram και αν μπορεί να κάνει κακό στην καριέρα ενός καλλιτέχνη το να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βγάλει χρήματα.

Έχεις τη γυναίκεια ματαιοδοξία, τού να θεωρείσαι όμορφη και αποδεκτή από όλους – και ως γυναίκα και ως επαγγελματίας;

Είναι κομμάτι του χαρακτήρα μου αυτό, αλλά βάζω πια προτεραιότητες σε ποιους θέλω να είμαι αρεστή και αποδεκτή. Οικουμενική αποδοχή δεν υπάρχει. Όλοι θέλουμε να είμαστε αποδεκτοί, ανθρώπινο είναι, αλλά δεν γίνεται.

Κάνεις photoshop στις φωτογραφίες σου στο Instagram;

Όχι, δεν κάνω Photoshop, αλλά επιλέγω διάφορα φίλτρα που μπορεί να με κολακεύουν περισσότερο ή να γλυκαίνουν μία φωτογραφία. Επίσης, αν δεν μου αρέσει κάτι σε μία εικόνα, μπορεί να το κόψω, να το αφαιρέσω, για να την κάνω πιο ωραία αισθητικά. Από εκεί και πέρα, δεν παραμορφώνομαι. Ξέρω ότι είμαι κοντούλα, για παράδειγμα, και δεν θα με «φτιάξω», ώστε να δείχνω δίμετρη. Θα είναι αστείο. Ξέρω τα ελαττώματά μου και δεν θα τα κρύψω. Αλλά, δεν σημαίνει ότι θα τα προβάλω κιόλας! Δεν θα με έβλεπες ποτέ σε μία δεξίωση με φλατ παπούτσια. Έχω συμφιλιωθεί με τον εαυτό μου και είμαι καλά. Αν μία φωτογραφία δεν μου αρέσει, απλά δεν την ποστάρω.

Αρκετοί συνάδελφοί σου -και όχι μόνο- χρησιμοποιούν το Instagram ως επιχείρηση, διαφημίζοντας προϊόντα για να βγάλουν extra χρήματα. Πιστεύεις ότι μακροπρόθεσμα αυτό μπορεί να κάνει κακό στην καριέρα ενός καλλιτέχνη; Ότι ίσως ξεφύγει;

Δεν το ξέρω, είναι ένα καινούριο φαινόμενο αυτό. Παγκοσμίως γίνεται πια η διαφήμιση μέσω των social media, ειδικά των αναγνωρισμένων καλλιτεχνών. Αυτό έχει να κάνει καθαρά με το ποιος είναι ο άλλος. Γίνεται ως κάτι έξτρα, δηλαδή διαφημίζεις κάτι, όχι στην τηλεόραση, στον λογαριασμό σου και πληρώνεσαι. Ok, δεν είναι κακό. Το πρόβλημα έγκειται στο να μην έχεις κάποια ιδιότητα, παρά μόνο να διαφημίζεις προϊόντα. Εκεί είναι ένα θέμα κάπως προβληματικό.

Μπορεί να είναι influencer, όμως, κάποιος…

Ναι, σωστά. Επειδή είπαμε για το μακροπρόθεσμο του πράγματος, δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό. Δεν κρίνω κανέναν, δεν έχω θέμα με κανέναν, αλλά είναι φαινόμενα της εποχής. Δες την Kim Kardashian, ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί. Εγώ δεν θα έκανα αυτές τις επιλογές για παράδειγμα, αλλά δεν το θεωρώ και κακό.