Ιωάννα Μαλέσκου: «Αν επιδιώκεις να αλλάξεις για να πετύχεις, τότε σίγουρα θα αποτύχεις»

Ιωάννα Μαλέσκου: «Αν επιδιώκεις να αλλάξεις για να πετύχεις, τότε σίγουρα θα αποτύχεις»

Πριν ακόμα ξεκινήσει η νέα σεζόν, το όνομα και η μεταγραφή της από το Κρήτη TV στον ΣΚΑΪ υπήρξαν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα τηλεοπτικά θέματα.

Η νέα παρουσιάστρια του σταθμού, Ιωάννα Μαλέσκου μίλησε αποκλειστικά στο «7 ΜΕΡΕΣ TV» για τη νέα της εκπομπή και τους στόχους της.

Η πρόταση από τον ΣΚΑΪ ήταν για εσένα μια επιβεβαίωση της δουλειάς σου;

Για κάθε επαγγελματία, ασφαλώς, όταν υπάρχει ουσιαστικό και με διάθεση προοπτικής ενδιαφέρον συνεργασίας, είναι σημάδι ότι κάτι πάει καλά. Και αν μη τι άλλο είναι τιμητικό. Δεν θα το έθετα ως επιβεβαίωση, θα το όριζα ως μια μορφή αναγνώρισης. Στην τηλεόραση όλα είναι ρευστά. Καθημερινά δίνουμε εξετάσεις με τον κόσμο. Αυτοί μας κρίνουν, σε αυτούς απευθυνόμαστε. Και ποτέ δεν μπορείς να επαναπαυτείς ότι όλα κυλάνε στον αυτόματο πιλότο.

Πιστεύεις ότι στην αναγνωρισιμότητά σου έπαιξε ρόλο ή συνέβαλε η συνεχής αναφορά του Νίκου Μουτσινά στο πρόσωπό σου;

Η όποια προβολή, από ένα μέσο πανελλαδικής εμβέλειας, είναι ασφαλώς μεγαλύτερη σε απήχηση σε σχέση με έναν περιφερειακό σταθμό, γιατί απευθύνεται σε περισσότερο κόσμο. Την εκπομπή του Νίκου Μουτσινά την αγαπάει ο κόσμος, γιατί χαλαρώνει, γελάει, διασκεδάζει. Ο Νίκος Μουτσινάς, εκτός από εμένα, ασχολήθηκε με πολλά ακόμη πρόσωπα της περιφερειακής τηλεόρασης. Ίσως να μου είχε μια κάποια αδυναμία… Πάντως με το χιούμορ του απομόνωνε και προσέγγιζε στιγμές μου, κυρίως στην ενότητα της μαγειρικής. Τις πιο ανέμελες, τις πιο παιχνιδιάρικες. Μία από τις πτυχές της Ιωάννας. Επειδή αγαπώ κι εγώ το χιούμορ και την καλοπροαίρετη σάτιρα, η οποία γίνεται με σεβασμό, τα δεχόμουν ευχάριστα και γελούσα! Μεταξύ μας, κάποιες φορές το παράκανα, με το δίκιο του! (γέλιο). Πάντως, γενικά, θεωρώ ότι η αξία, η αναγνωρισιμότητα και η διάρκεια θέλουν στόφα και έρχονται μόνο με σκληρή δουλειά και πειθαρχία.

Ισχύει ότι σου ζητήθηκε να αλλάξεις πολλά πράγματα από το προσωπικό σου στιλ για να «ταιριάξεις» στο προφίλ του σταθμού;

Αλίμονο αν άλλαζα ταυτότητα, για να ταιριάξω κάπου. Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα που έχω στο πλευρό μου μια ομάδα κορυφαίων επαγγελματιών συνεργατών οι οποίοι πιστεύουν σε μένα, αντιλαμβάνονται απολύτως την προσωπικότητά μου και νοιάζονται να την αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο. Είμαι της γνώμης ότι, αν επιδιώκεις να αλλάξεις για να πετύχεις, τότε σίγουρα θα αποτύχεις.