Ιεροκλής Μιχαηλίδης: “Κόντεψα να πνίξω τον Μουζουράκη, με κρατούσαν οι άλλοι”

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: "Κόντεψα να πνίξω τον Μουζουράκη, με κρατούσαν οι άλλοι"

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο άλλος» βρέθηκε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τους «Άγαμους Θύταις» και εξήγησε πως εκεί δεν γίνονται ποτέ αυτοσχεδιασμοί και όλα πάνε πάντα βάσει των κειμένων που έχουν γραφτεί.

Μάλιστα, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης είπε πως όταν πριν από μερικά χρόνια ο Πάνος Μουζουράκης θέλησε να αυτοσχεδιάσει, του το ξέκοψε με τον… τρόπο του.

«Πολύ σπάνια θα βγει κάτι αυθόρμητο. Δεν υπάρχουν αυτοσχεδιασμοί. Αυτό που βλέπει ο κόσμος είναι μια πλήρης παρτιτούρα. Όσοι το κάνουν κόντεψα να τους πνίξω… Ο Πάνος Μουζουράκης! Ήθελε να πει κάτι και του είπα ότι “εδώ δεν κάνεις και δε λες τίποτα, παίζεις με αυτό τον τρόπο”. Βέβαια ήταν πολύ μελετηρός, ταλαντούχος κατά τη γνώμη μου. Αυτό έγινε πριν 5-6 χρόνια και ήταν και μαζί μας και ο αγαπημένος μου ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Ο Μουζουράκης, λοιπόν, είχε μια ιδιαίτερη τρέλα, οπότε τον έπιασα από το λαιμό. Θα τον έδερνα, αλλά με κρατούσαν. Μα, μου λέει, “να εκφραστώ”. Του λέω “όχι”, εδώ υπογράφουν άνθρωποι κείμενα, θα κάνεις αυτό ακριβώς που είπαμε. Δεν γίνεται αλλιώς. Η δουλειά είναι μια παρτιτούρα. Πες ότι είμαστε ορχήστρα, θα παίζει ο καθένας ότι θέλει;», είπε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.