Η Selena Gomez μοιράζεται την ιστορία των προσφύγων προγόνων της και εκφράζει τον φόβο της για τις ΗΠΑ

Η Selena Gomez μοιράζεται την ιστορία των προσφύγων προγόνων της και εκφράζει τον φόβο της για τις ΗΠΑ

Επί προεδρίας Donald Trump η Αμερική έχει γίνει ένα πολύ αφιλόξενο μέρος, ιδίως για τους ανθρώπους που τρέχουν να ξεφύγουν από τον φόβο. Βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση, με παιδιά να διαχωρίζονται από τους γονείς του ή να στέλνονται πίσω στον φόβο, η Selena Gomez νιώθει την ανάγκη να ταρακουνάει τον κόσμο κάθε μέρα.

Γι΄αυτό αποφάσισε να κάνει το ντοκιμαντέρ Living Undocumented στο Netflix, που εστιάζει στις προσωπικές ιστορίες προσφύγων από τη Λατινική Αμερική. Με αφορμή την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ, η Selena θέλησε να γράψει ένα άρθρο στο Time και να περιγράψει την δική της εμπειρία. Μια εμπειρία που σχετίζεται με την οικογένειά της.

«Τη δεκαετία του ’70 η θεία μου πέρασε τα σύνορα του Μεξικό με τις ΗΠΑ κρυμμένη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού. Οι παππούδες μου την ακολούθησαν και ο πατέρας μου γεννήθηκε στο Τέξας αρκετό καιρό μετά. Εγώ γεννήθηκα το 1992 ως Αμερικανίδα πολίτης και αυτό το οφείλω στο θάρρος και τη θυσία αυτών των ανθρώπων.

Όταν όμως βλέπω στις ειδήσεις ή διαβάζω για πολιτικές συζητήσεις με προσφυγικό μίσος, νιώθω φόβο για όσους βρίσκονται τώρα σε παρόμοιες καταστάσεις. Νιώθω φόβο για τη χώρα μου. Μιλάμε για ένα ανθρωπιστικό ζήτημα που επηρέαζει αληθινούς ανθρώπους, εκτροχιάζει αληθινές ζωές. Το πώς τους αντιμετωπίζουμε δείχνει την ανθρωπιά μας, τον οίκτο μας, το έλεός μας. Ορίζει το ποιοι είμαστε.

Ο φόβος δεν πρέπει να μας σταματά από το να εκπαιδευόμαστε και να μαθαίνουμε για ένα θέμα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτή τη χώρα. Ο φόβος δεν εμπόδισε τη θεία μου από το να μπει στο φορτηγό και γι΄αυτό ειμαι ευγνώμων» αναφέρει μεταξύ άλλων η Selena Gomez.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.