Η Michelle Obama ζητάει βοήθεια για τις εκλογές του 2020

Η Michelle Obama ζητάει βοήθεια για τις εκλογές του 2020

Σε έναν χρόνο από τώρα θα διεξαχθούν οι γενικές εκλογές στις ΗΠΑ και η πρώην πρώτη κυρία, Michelle Obama ξεκίνησε εκστρατεία υπέρ της συμμετοχής στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Σε ένα νέο βίντεο της When We All Vote, της εθνικής μη κομματικής οργάνωσης που ιδρύθηκε το 2018 για να αυξήσει τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές, η Michelle Obama επιστράτευσε διάσημους φίλους της για να εξηγήσουν γιατί είναι τόσο σημαντική.

«Πέρυσι εκατομμύρια νέοι ψηφοφόροι έκαναν τις φωνές τους να ακουστούν για πρώτη φορά» λέει η η πρώην πρώτη κυρία στο βίντεο.

Τα ποσοστά είναι ακόμη υψηλότερα. Έτσι, για το 2020, η Michelle διευρύνει την “ομάδα υπέρ της ψήφου” με νέους συμπροέδρους, μεταξύ των οποίων η τραγουδίστρια, ηθοποιός, Selena Gomez, η αρχηγός της αμερικανικής ομάδας ποδοσφαίρου, Megan Rapinoe, οι ηθοποιοί, Tracee Ellis Ross, Kerry Washington και η τηλεοπτική παραγωγός, Shonda Rhimes, για να μιλήσουν κατά της αποχής στις προεδρικές εκλογές (θα προσχωρήσουν επίσης οι περσινοί συμπρόεδροι, Τζανέλ Μονέ και Lin ManuelΜιράντα).

Η οργάνωση θέλει οι Αμερικανοί να κάνουν τις δικές τους ειδικές ομάδες εθελοντών που θα εργαστούν για να εγγράψουν τους φίλους, την οικογένεια και τις κοινότητες τους, ώστε να είναι έτοιμοι να ψηφίσουν.

«Η συμμετοχή στις εκλογές είναι καθήκον μας», δήλωσε η Megan Rapinoe στο Elle. «Θέλω η ψήφος μου να ακουστεί, θέλω να είμαι ενεργή πολίτης και θέλω να έχω άποψη για τη χώρα που ζω. Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να έχουμε καλύτερη ζωή, αλλά για να το επιτύχουμε, χρειαζόμαστε ανθρώπους σε αξιώματα που θα αγωνιστούν για όλους μας», τόνισε.