Η Meghan Markle ζητά δικαστική εντολή για να μη δημοσιεύσει ταμπλόιντ ονόματα φίλων της

Η Meghan Markle ζητά δικαστική εντολή για να μη δημοσιεύσει ταμπλόιντ ονόματα φίλων της

Η Meghan Markle ζητά με δικαστική εντολή να εμποδίσει τη δημοσίευση ονομάτων φίλων της, που ενδεχομένως να ήταν μάρτυρες στη δικαστική διαμάχη της με την Mail.

Η δούκισσα του Σάσεξ ζήτησε την Πέμπτη δικαστική απόφαση για να εμποδίσει τον εκδότη της Κυριακάτικης Mail να δημοσιεύσει τα ονόματα πέντε φίλων της, που θα μπορούσαν να είναι μάρτυρες στην συνεχιζόμενη νομική διαμάχη με την ταμπλόιντ εφημερίδα.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Harry, μήνυσε τον εκδότη του ομίλου Associated Newspapers για άρθρα που δημοσιεύτηκαν στην Κυριακάτικη Mail, όπου περιελάμβαναν μέρη μιας χειρόγραφης επιστολής που έστειλε στον πατέρα της, Tomas Markle, τον Αύγουστο του 2018.

Ο Markle και η κόρη του δεν έχουν μιλήσει από τότε που εκείνος δεν κλήθηκε να παραβρεθεί στον γάμο της με τον Harry τον Μάιο του 2018 οπότε και κυκλοφόρησαν σκηνοθετημένες φωτογραφίες του από παπαράτσι στα Μέσα.

Η Mail αιτιολόγησε τη δημοσίευση της επιστολής λέγοντας ότι πέντε ανώνυμες φίλες της Meghan Markle είχαν αναφερθεί στην δική της εκδοχή για το ζήτημα σε συνεντεύξεις στο αμερικανικό περιοδικό People.

Η νομική ομάδα της Meghan Markle ισχυρίζεται ότι είναι αναληθές ότι είχε εξουσιοδοτήσει ή κανονίσει με τις φίλες της να αναφέρουν στο People την συγκεκριμένη επιστολή.

Επισήμανε δε, είπε ότι ο όμιλος Associated Newspapers, στον οποίο ανήκει η Mail απειλούσε να δημοσιεύσει τα ονόματά τους.

«Δεν δικάζονται αυτές οι πέντε γυναίκες, ούτε εγώ δικάζομαι. Ο εκδότης της Κυριακάτικης Mail δικάζεται», δήλωσε η Meghan Markle, σε αυτόπτη μάρτυρα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, σύμφωνα με το Reuters.

«Κάθε μία από αυτές τις γυναίκες είναι πολίτης, νεαρή μητέρα, και η καθεμία τους έχει θεμελιώδες δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή», πρόσθεσε, λέγοντας ότι τα ονόματά τους είχαν εμφανιστεί σε ένα εμπιστευτικό κομμάτι των νομικών της εγγράφων.

Σε έγγραφα δε, που κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα ως μέρος της υπόθεσης, οι δικηγόροι της ανέφεραν ότι οι φίλες της είχαν μιλήσει λόγω της «τεράστιας συναισθηματικής δυσφορίας και της βλάβης στην ψυχική της υγεία» που προκλήθηκε από ορισμένα «ψεύτικα» βρετανικά δημοσιεύματα.

Τον Μάιο, η δικαστής στην υπόθεση απέρριψε μέρος του ισχυρισμού της ότι η εφημερίδα είχε ενεργήσει ανέντιμα, προκαλώντας διαμάχη με τον πατέρα της.