Η Meghan Markle έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο και πήρε θέση για τις αμερικανικές εκλογές

Η Meghan Markle έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο και πήρε θέση για τις αμερικανικές εκλογές

Πολιτική θέση παίρνει πλέον η Αμερικανίδα Meghan Markle, σύζυγος του Βρετανού Πρίγκιπα Harry, η οποία ζήτησε να υπάρξει μια «αλλαγή» με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Η Markle συμμετείχε σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση When we all vote, την οποία έχει ιδρύσει η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama και έχει στόχο να πείσει όσο περισσότερους Αμερικανούς γίνεται να εγγραφούν για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Σπάζοντας το βασιλικό πρωτόκολλο που θέλει όλα τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας να αποφεύγουν τις πολιτικές δηλώσεις, η Markle επισήμανε: «Πιστεύω ότι αν συμμετέχετε σε αυτή την εκδήλωση μαζί μας είναι επειδή (…) έχετε περισσότερα κίνητρα να δείτε την αλλαγή την οποία χρειαζόμαστε και αξίζουμε», χωρίς ωστόσο να καλέσει ευθέως τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

«Ψηφίζουμε για να τιμήσουμε αυτούς που προηγήθηκαν ημών και για να προστατεύσουμε αυτούς που ακολουθούν», τόνισε η Δούκισσα του Sussex.

Μιλώντας στο περιοδικό Marie Claire στις αρχές Αυγούστου η Markle είχε δηλώσει ότι σίγουρα θα ψηφίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου. Αν και δεν έχει διευκρινίσει ποιον υποψήφιο θα επιλέξει, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Αμερικανίδα ηθοποιός δεν θα ψηφίσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν «μισογύνη», ενώ στις εκλογές του 2016 είχε στηρίξει ανοικτά την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.